0 0
Read Time:1 Minute, 47 Second

Nu mai puțin de 11 firme și asocieri de firme s-au înscris în licitația pentru proiectarea și executarea secțiunii 2 a Autostrăzii Sibiu-Pitești. Contractul de un miliard de euro scos la licitație de statul român în decembrie 2020 a atras constructori din Europa, China și Turcia pentru construcția Secțiunii 2 Boița – Cornetu, parte din autostrada A1 Sibiu – Pitești. Cinci asocieri din Turcia, o asociere Chinezo-Turcă, o asociere Chinezo-Română, dar și mai multe firme din Italia, Spania sau Grecia se numără printre cei care vor să construiască segmentul respectiv de autostradă.
Câștigătorul licitației va trebui să construiască în cei 31 de kilometri nu mai puțin de 7 tuneluri, 27 de viaducte, 22 de poduri, un ecoduct și câteva sute de lucrări de consolidare și susținere versanți.
Valoare estimată a contractului scos la licitație este între 4.635.473.646,00 RON fără TVA și 5.268.944.216,10 RON fără TVA. Acesta are un termen de 24 luni pentru perioada de proiectare, 64 luni pentru perioada de execuție și cel puțin 60 luni pentru perioada de garanție a lucrărilor.
Până la termenul limită de depunere au depus candidaturi următorii ofertanți, a anunțat Compania de Drumuri:
ASOCIEREA AKTOR S.A. – RIZZANI DE ECCHER SpA (Grecia – Italia)
ASTALDI SPA (Italia)
ASOCIEREA CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD. – DRUM ASFALT SRL – DIMEX-2000 COMPANY S.R.L (China – Romania – Romania)
IMPRESA PIZZAROTTI & CSpA (Italia)
KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia)
ASOCIEREA MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – – (Turcia)
ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)
ASOCIEREA REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş. (Turcia)
ASOCIEREA SINOHYDRO CORPORATION LIMITED – POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LTD – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO. LTD – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI (China – Turcia)
ASOCIEREA STRABAG SRL – ACCIONA CONSTRUCCION SA (Romania -Spania)
ASOCIEREA TEKFEN INSAAT VE TICARET A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %