377 infracţiuni constatate de jandarmi- Au răspuns la 2500 de apeluri prin 112
Ieri, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, a avut loc bilanţul activităţii pe anul 2020. Acesta a fost prezentat de inspectorul şef colonel dr. Lupescu Gheorghe, în prezenţa prefectului Emanuel Soare, a comisarului şef Mihai Neagoe – inspector şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş şi a unui număr mic de jandarmi.
Pentru a respecta mormele sanitare, întâlnirea s-a desfăşurat în cadru restrâns, în prezenţa prefectului judeţului Argeș şi a şefilor structurilor M.A.I. cu care jandarmii cooperează în misiuni. A fost realizată şi o videoconferinţă cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Române. Gazda, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș, colonel dr. Lupescu Gheorghe, a prezentat celor prezenți activitatea subordonaților săi pe anul 2020: „În anul care s-a încheiat, jandarmii argeșeni au executat peste 21.000 de misiuni conform competențelor legale (asigurarea ordinii publice, misiuni de transport corespondență clasificată și transporturi speciale, de bunuri și valori), dar au acționat și în cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică, prin cele 17.429 de patrule de jandarmi sau mixte, în cooperare cu poliţia. Rezultatele multitudinii de misiuni pot fi prezentate sintetic prin constatarea a 337 de infracțiuni atât de către patrulele de jandarmi, cât și de către patrulele mixte, în cooperare cu polițiști, 340 de persoane fiind identificate ca autori ai acestor fapte de natură penală”, a declarat acesta.
Au răspuns la 2500 de apeluri prin 112
„În același interval de referință, jandarmii au aplicat peste 5400 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 2.300.000 de lei, iar nu mai puțin de 440 de mandate de aducere, emise de instanţele de judecată şi organele judiciare au fost executate în mod corespunzător. La apelurile primite prin sistemul național de urgență „112” sau telefonic, la dispeceratul inspectoratului, jandarmii argeșeni au intervenit în mai mult de 2500 de cazuri, cu luarea măsurilor legale care s-au impus față de cei care au încălcat prevederile legale. Totodată, pe parcursul anului trecut, au fost desfăşurate peste 120 activităţi de prevenire a violenţei în cadrul unor programe pe această temă în instituţiile de învăţământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice, dar şi pe timpul desfăşurării jocurilor şi competiţiilor sportive”, a mai declarat colonel dr. Gheorghe Lupescu.