0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Cine dezvoltă acest proiect și ce arome ar putea avea dulciurile
Oamenii de știință propun utilizarea bomboanelor (tari), pentru a depista pierderea gustului și a mirosului la populația cu risc de expunere la COVID-19. Ei susțin că folosirea acestui produs ieftin și simplu ar putea ajuta la detectarea cazurilor pozitive, în cazul persoanelor asimptomatice. Astfel, o echipă de cercetători de la Universitatea din Ohio, Statele Unite, a pornit deja un studiu cu scopul de a afla dacă bomboanele pot fi folosite ca indicatori ai pierderii gustului si a mirosului.
Echipa de cercetare a Universității de Stat din Ohio a primit și suma de 305.000 de dolari, odată cu finanțarea Institutelor Naționale de Sănătate, pentru a dezvolta strategii ușor de implementat, care să poată identifica repede persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Ineditul lor proiect include bomboane cu opt arome de fructe, printre care măr, piersică și cireșe. În teste, dulciurile ar urma să fie gustate si mirosite zilnic, timp de trei luni, de 2.800 de participanti.
Cei care participă la studiu trebuie să identifice gustul sau mirosul respectiv, apoi să introducă răspunsul pe o aplicație, iar dacă o persoană are o pierdere subită a acestor simțuri aceasta va fi încurajată să se izoleze și testeze.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %