0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Guvernul Cîțu a pus gând rău tuturor bugetarilor. Vor fi tăieri masive ale sporurilor luate de o bună parte din bugetari, printre singurele sporuri care vor rămâne neatinse fiind sporul de performanță. Unele sporuri care nu vor fi tăiate, vor fi îngheţate la nivelul anului 2020. Se pare că primii care vor fi vizați de aceste tăieri sunt angajații din prefecturi, urmați și de alte instituții publice. ”Cheltuielile cu salariile s-au dublat, deși performanța nu s-a dublat”
Premierul Florin Cîțu anunță că salariile bugetarilor consumă prea mulți bani de la buget și spune că acest lucru nu reflectă munca depusă de unii angajați. Cîțu vrea să taie o mare parte din sporurile angajaților de la stat.
„În ultimii doi ani de zile, cheltuielile cu salariile s-au dublat, eu nu cred că performanța s-a dublat. Eu vreau ca legătura dintre salarii și performanță să fie una directă și acest lucru îl vom face în acest an”, a declarat premierul Florin Cîțu.
Primele sporuri tăiate- pentru arhivă, gestionarea pandemiei și sporul de calculator
Se pare că multe dintre sporuri vor fi tăiate definitiv, acestea dipărând în totalitate. Primele sporuri pe care Guvernul intenţionează să le taie sunt sporurile pentru arhivă şi cel pentru gestionarea pandemiei. Aceste sporuri sunt urmate de sporul de calculator dar și de altele, premierul anunțând recent că își dorește să schimbe lucrurile astfel încât bugetarii să fie plătiți în funcție de performanță.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %