0 0
Read Time:2 Minute, 37 Second

Scandal de proporții iscat între primarul comunei Stoenești, Ion Paul Marin și medicul Frătoaica de la Spitalul Județean Argeș din cauza unui caz social pentru care medicul îl acuză pe primar că ar fi vrut să se spele pe mâini. Mărul discordiei dintre cei doi ar fi o bătrână din comună considerată a fi un caz social din cauza condițiilor în care aceasta trăiește. Cazul este destul de cunoscut de edilul din Stoenești care a încercat prin toate mijloacele să o ajute dar din păcate, din cauza alcoolului, edilul a spus că nu se poate înțelege cu bătrâna.Pentru a-i asigura condiții de trai mai bune, edilul a tot încercat să-i găsească loc la un azil de bătrâni dar în zadar. Zilele trecute, bătrâna, a ajuns la Spitalul Județean Argeș într-o stare de degradare fizică greu de imaginat: mâncată de șobolani, cu degerături, murdară și subnutrită. Această imagine a bietei femei l-a stârnit pe medicul Gheorghe Frătoaica, și toate oalele s-au spart în capul edilului din Stoenești pe care l-a acuzat că biata femeie nu reprezenta o urgență medicală ci mai degrabă una socială.” La sfârșitul săptămânii trecute, primarul și viceprimarul din Stoenești au solicitat o ambulanță pentru o bătrână care reprezintă un caz social nicidecum un caz pentru un serviciu medical de urgență. Femeia nu are pe nimeni, are degerături, mușcături de șpbolani este nehrănită și neîngrijită. În loc să o ajute, primarul a chemat ambulanță ca să-i dea de mâncare, să o îngrijească, să-i facă focul.(…). Noi îi îngrijim rănile, o igienizăm , o hrănim dar dânsa nu este un caz pentru un spital de urgență. De aici tot acasă va merge.Primarul a vrut să scape de ea și a chemat ambulanța”, a declarat medicul Frătoaica.
Prins în corzi, primarul a încasat loviturile primite de la doctorul Frătoaica și apoi, a vrut să scoată castanele din foc cu mâna viceprimarului căruia i-a predat acest caz spre rezolvare. Dar cum acesta este la început de drum în Administrație, evident că situația întâlnită la bătrână l-a depășit și rezultatul l-a lovit direct în față pe șeful lui, Ion Paul Marin care a încercat să scape basma curată.
” Eu am fost de foarte multe ori la ea, inclusiv de Paște, Crăciun, de toate sărbătorile. I-am dus pachete și bani. Lângă ea se află un magazin iar gestionarul are grijă să aibă tot ce-i trebuie zilmnic, contra cost dar pe ea nu o interesează mâncarea ci băutura. În ultima perioadă este cam terminată psihic, a dărâmat soba, e vai de capul ei. Stă în casă cu animale, câine, pisici, se încălzaște cu ele în pat. I-am reparat soba, i-am adus lemne, dar degeaba, că nu ai cu cine. Am făcut toate demersurile pentru a o duce la un azil. Eu apreciez gestul domnului doctor , că a vrut s-o primească dar trebuie să ne creadă și pe noi că atât am putut face. Să sperăm că ne aprobă s-o ducem de acolo la un centru de bătrâni, pentru că efectiv nu am unde s-o duc „, a declarat edilul din Stoenești.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %