0 0
Read Time:1 Minute, 38 Second

Mai multe școli și licee din județul Argeș sunt la un pas de scenariul roșu, asta după ce rata de infectare COVID-19 a crescut semnificativ în ultimele zile. După ce liceul Teoretic ”Ion Barbu” din Pitești a intrat în scenariul roșu iar școala ”Ion Pillat” în scenariul galben, alte nume sonore de școli și liceee din Pitești sunt la un pas de această situație.
Școala ”Mihai Eminescu”- creștere alarmantă a cazurilor de îmbolnăviri
Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” se confruntă cu mari probleme din punct de vedere epidemiologic după ce, în ultimele zile, nu mai puțin de nouă elevi și trei profesori au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. În urma testărilor masive din ultimele zile, lucrurile par și mai îngrijorătoare la această unitate de învățământ pentru că, zilnic sunt depistați pozitiv alți elevi, din cei nouă elevi, trei fiind descoperiți astăzi. În momentul de față sunt închise trei clase și se așteaptă rezultatele altor teste, urmând ca, în funcție de evoluție, să se ia decizia trecerii în scenariul roșu.
Și liceele de prestigiu din județ se confruntă cu probleme
De asemenea, o altă situație îngrijorătoare o reprezintă Școala Gimnazială din Bălilești unde patru cadre didactice și un angajat din personalul auxiliar au fost depistați pozitiv COVID, iar de teamă, deși școala este deschisă, mulți părinți refuză să își mai ducă copiii la școală. Și la Liceele IC Brătianu, Zinca Golescu și LPS din Pitești și Dan Barbilian din Câmpulung sunt semnalate creșteri ale numărului de îmbolnăviri în ultimele zile, urmând ca în funcție de evoluție, să se decidă dacă vor rămâne sau nu deschise. Reamintim faptul că de la începutul semestrului al II-lea, din 8 februarie și până în prezent 75 de elevi, 37 de cadre didactice și 4 angajați din personalul auxiliar au fost descoperiți pozitiv cu noul coronavirus. Îngrijorător este faptul că, în ultimele 24 de ore a crescut numărul îmbolvăvirilor în școlile din Argeș, fiind descoperiți pozitiv 13 elevi și 6 profesori.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %