0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Colegiul Național „Dinicu Golescu”

Câmpulung, strada Negru Vodă nr. 66, 115100, jud. Argeș, România, tel.0248-510570 sau 0248-510570; email: cndgolescu@yahoo.com.

 

Aşezământul de învăţământ şi-a început cărarea printre ani, la 1 septembrie 1894, ca prima instituţie de grad secundar în oraşul Câmpulung Mușcel, funcţionând, în perioada 1894-1917, ca gimnaziu real-umanist.Actul de naştere l-a constituit Ordinul Ministerului Cultelor şi Instrucţiunii Publice nr. 583/1894. Înfiinţat în 1894 cu numai două clase, gimnaziului câmpulungean i s-au mai adăugat două clase în anul şcolar 1896-1897, după care a funcționat cu patru clase. Destinul şcolii, în anii care au urmat, s-a împletit cu cel al intelectualităţii din această parte de ţară, definit prin calitate, exigenţă şi responsabilitate. Anii de criză, însă, au sacrificat de două ori existența gimnaziului, acesta murind şi renăscând din propria-i cenuşă.

Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung oferă elevilor oportunitatea de a învăța de la cei mai buni profesori și de a beneficia de cele mai competitive și prestigioase instituții de învățământ din zonă. 

Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung anunță numărul de clase disponibile pentru fiecare profil pentru anul școlar 2023 – 2024. Elevii de clasa a VIII-a care doresc să își continue studiile la cel mai prestigios colegiu din zonă sunt invitați să se informeze și să se pregătească pentru admiterea la una din cele 6 clase de liceu:

FILOLOGIE = 1 clasă;
MATEMATICĂ-INFORMATICĂ = 3 clase;
ȘTIINȚE ALE NATURII = 1 clasă;
ȘTIINȚE SOCIALE = 1 clasă.

Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung oferă elevilor oportunitatea de a învăța de la cei mai buni profesori și de a beneficia de cele mai competitive și prestigioase instituții de învățământ din zonă. Elevii care doresc să urmeze studiile la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung sunt încurajați să se pregătească temeinic pentru examenul de admitere, întrucât numărul de locuri este limitat.Pentru a avea șanse mai mari de admitere, elevii trebuie să obțină rezultate bune la examenul de admitere. Prestanţa profesorilor şi rezultatele excepţionale ale elevilor la examene şi concursuri a făcut ca liceul în anul 2001 să devină Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”

Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung promovează o educaţie modernă, racordată nevoilor generaţiilor tinere şi ale societăţii. Prin politica sa, şcoala oferă fiecărui elev posibilitatea de:

  • a se forma pe o rută personală;
  • de a obţine performanţe ridicate în funcţie de interese şi aptitudini;
  • a-şi continua studiile în forme de învăţământ superior;
  • a se integra în societate.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %