0 0
Read Time:4 Minute, 16 Second
„Bucurie!
Câmpulung Muscel premiant la nivel național pentru accesarea de fonduri europene. Suntem singurul municipiu din România care a reușit performanța de a accesa bani europeni cât bugetul orașului pe 35 de ani.
Acesta e cel mai important pas: banii. În teren, lucrările se vor vedea într-un an, doi. Cele mari în maximum trei ani.
Astăzi am aflat că am fost admiși la finanțare și pentru proiectul cu panourile fotovoltaice din oraș. Este vorba despre proiectul pe care l-am depus în ultima zi din anul trecut în timp ce lumea se pregătea de Revelion.
Această finanțare înseamnă mai mult decât o sumă de bani. Reprezintă valoarea echipei noastre. Vreau să îi mulțumesc în mod special Ioanei Marcu, administratorul public al municipiului Câmpulung!
Ca să vă faceți o idee, din cele 61 de proiecte finanțate noi ne-am clasat în primii 20. În plus, este proiectul cu valoarea cea mai mare, 22.190.225,08 lei, celelalte au o valoare medie de cinci milioane.
Au fost respinse la finanțare municipii mari cu experiență în accesare de fonduri europene: Cluj și Oradea, dar și București, Pitești, Sector 5, Târgoviște, Aiud, Tulcea, Blaj, Sebeș, Miercurea-Ciuc, Făgăraș, Bistrița, Drobeta Turnu Severin, Onești, Călărași, Orăștie, Piatra Neamț, Adjud, Drăgășani”. Acesta era mesajul pus de Elena Lasconi pe pagina personală de FB, luni, 8 mai 2023, de cum a venit din concediul de odihnă. În lipsă de realizări, edilul Lasconi încearcă să-și amețească electoratul care s-a cam prins că minte de stinge cu fel de fel de alte proiecte pe care le dă deja …..finalizate. Târziu s-a prins că minciuna cu..”am semnat contractul de finanțare pentru proiectul X” care însemna și finalizarea lui după opinia ei nu mai merege la aplaudaci pentru că știți vorba aia: „Mulți văd și citesc, puțini cunosc!” și exact pe asta a mizat și ea dar uite că mai sunt alții cărora le merge mintea și care nu se uită în gura lui Lasconi și bine fac. Ba mai mult, vin cu contra argumente și îi demontează toate minciunile acesteia care-i explodează în față. Bunăoară, una dintre cele care-i „poartă sâmbetele” Elenei Lasconi și care „a pus lupa pe ea” de când s-a prins că minte cum respiră este Corina Scarlat care de fiecare dată „lucrează cu materialul clientului ca să nu aibă vorbe la proces”. Iată cum a demonstrat concret, cu acte, ultima minciună a lui Lasconi legată de acceptarea la finanțare a proiectului de montare panouri fotovoltaice  deasupra  parcărilor din Câmpulung:
„𝗠𝗶𝗻𝗰𝗶𝘂𝗻𝗮 𝗻𝗿 𝟭:
Printr-un comunicat de campanie electorală postat pe pagina de Facebook, Lasconi se laudă că “Câmpulung Muscel (adică ea!) este premiant la accesarea de fonduri europene!”
Se referă la acceptarea finanțării din fonduri europene a proiectului cu panouri foto-voltaice deasupra parcărilor.
✅ 𝗔𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝘂𝗹:
Pe lista proiectelor aprobate de Ministerul Investitiilor și Proiecte Europene (MIPE) figurează zeci de primării, printre care și Primăria Câmpulung.
Lasconi nu este nicio “premiantă”, după cum se laudă, ba chiar era să rateze și acest proiect, pentru că a fost depus abia în ultima clipă, pe 31 Decembrie 2022.
𝗠𝗶𝗻𝗰𝗶𝘂𝗻𝗮 𝗻𝗿 𝟮:
“Din cele 61 proiecte aprobate noi ne-am clasat pe locul 20!”
✅ 𝗔𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝘂𝗹:
𝗟𝗮𝘀𝗰𝗼𝗻𝗶 𝗺𝗶𝗻𝘁𝗲! Proiectul depus de Primăria Câmpulung este pe locul 39, nu pe 20.
𝗠𝗶𝗻𝗰𝗶𝘂𝗻𝗮 𝗻𝗿 𝟯:
“În plus, este proiectul cu valoarea cea mai mare, 22.190.225,08 lei”.
✅ 𝗔𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝘂𝗹:
𝗟𝗮𝘀𝗰𝗼𝗻𝗶 𝗺𝗶𝗻𝘁𝗲! Valoarea finanțării este de numai 17.786.603,54 lei, dar primărița a umflat suma adăugând co-finanțarea asigurată de Primărie, ca să pară mai mare.
𝗠𝗶𝗻𝗰𝗶𝘂𝗻𝗮 𝗻𝗿 𝟰:
“Celelalte proiecte au o valoare medie de cinci milioane!”
✅ 𝗔𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝘂𝗹:
𝗟𝗮𝘀𝗰𝗼𝗻𝗶 𝗺𝗶𝗻𝘁𝗲! Pentru Deta, Jud Timiș s-a aprobat proiectul în valoare 17 milioane, iar pentru Baia Mare, de 14 milioane.
𝗠𝗶𝗻𝗰𝗶𝘂𝗻𝗮 𝗻𝗿 𝟱:
“Această finanțare reprezintă mai mult decât bani. Reprezintă valoarea echipei noastre. Vreau să îi mulțumesc în mod special Ioanei Marcu, administratorul special al municipiului Câmpulung!”
✅𝗔𝗱𝗲𝘃𝗮̆𝗿𝘂𝗹:
𝗟𝗮𝘀𝗰𝗼𝗻𝗶 𝗺𝗶𝗻𝘁𝗲! “Echipa ei” nu a avut nicio treabă. Proiectul a fost scris și depus de o firmă de consultanță în fonduri europene, care a fost plătită de către Primărie cu 357 milioane lei vechi pentru acest serviciu!
Am pus în galeria foto anunțul din SEAP pentru contractarea consultantului, alături de tabelul publicat de MIPE cu proiectele aprobate.
Primărița în loc să-și facă campanie electorală deșănțată mai bine s-ar ocupa de proiectele cu finanțare europeană. Unele par să fie pierdute, cum ar fi “creșa minune”, pe care primărița cu scop electoral a anunțat-o de mai multe ori, dar de care nu se mai aude nimic, deși alți primari care au primit din același apel finanțările europene au și inaugurat creșele respective.
Alte proiecte ale Primăriei Câmpulung au fost acceptate în extremis la finanțare, le-a trecut glonțul pe la ureche, cum a fost un proiect de la Spitalul Municipal unde Primăria nu avea la dosarul depus aprobarea Consiliului Local pentru co-finanțarea de la buget, deși cei de la minister le-au tot atras atenția că dosarul este incomplet”, a scris Corina Scarlat pe pagina sa de FB.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %