0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

Există o metodă prin care vânzătorii din piețe te pot păcăli destul de ușor și îți pot lua mai mulți bani decât ar trebui. Unii cumpărători au sesizat deja această problemă.

Cum te pot păcăli vânzătorii din piețe. Metoda prin care ajungi să plătești mai mulți bani

Multe persoane aleg să cumpere fructe și legume de la piață datorită faptului că acestea sunt mai ieftine, însă unii comercianți au metode prin care îi pot păcăli pe clienți.

În general, oamenii nu merg să-și verifice cumpărăturile la cântarul de control, așa că vânzătorii profită de acest lucru. De multe ori, cei care cumpără de la piață ajung acasă cu mai puțin decât au plătit.

Cu toate acestea, în cazul în care cumpărătorii verifică greutatea produselor la cântar și merg la comercianți să le ceară explicații, aceștia din urmă nu recunosc că au pus o cantitate mai mică decât cea achitată. În alte cazuri, vânzătorii încearcă să rezolve rapid situația pentru a nu ajunge la urechile altor clienți.

Cum au mai fost înșelați clienții

Un cumpărător a făcut  un test pentru a vedea cum stau lucrurile în Piața Mare din Câmpulung. Acesta a cumpărat un kilogram de roșii, iar atunci când le-a cântărit, cantitatea era, de fapt, de 900 de grame.

Roșiile au fost cumpărate de la aceeași vânzătoare care i-a mai  vândut strugurii bărbatului. Aceasta i-a vândut, în final, cantitatea corectă, dar mulți clienți plătesc mai mult pentru ceea ce cumpără din piață.

La o altă tarabă, acesta a vrut să cumpere un kilogram de fasole, acolo unde erau mai multe pungi gata pregătite. Vânzătoarea susținea că în fiecare se afla un kilogram de fasole. După ce a plătit 12 lei și a mers la cântar, a descoperit că avea, de fapt, 900 de grame de fasole.

Afișarea prețurilor înșelătoare este o altă metodă folosită de comercianți pentru a-și păcăli clienții. În multe cazuri, pe cartonul din dreptul produselor, apare o cifră mare, iar lângă, cu cifre foarte mici, apare și “99”. La roșii apărea suma de 7 lei pentru un kilogram, însă acestea costau, de fapt, 7,99 lei, dând impresia că prețul este unul mai mic decât cel real.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %