0 0
Read Time:3 Minute, 23 Second

Anul acesta, Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs aproape 2.900 de locuri în instituţiile de formare a agenților de poliție şi subofiţerilor, din subordinea sa. Cererile de inscriere pot fi transmise incepând de  azi, 20 aprilie. Astfel, locurile vor fi repartizate astfel:

1.340 la  Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”-Câmpina;

300 la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca;

240 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram lancu” – Oradea;

350 la Școala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani;

350 la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi ,,Petru Rares” – Fălticeni;

300 la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ,,Pavel Zăgănescu” – Boldești. Cererile de înscriere se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, în perioada 20 aprilie – 5 mai 2023, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Pentru constituirea dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 15 mai 2023. Concret, candidații depun cererile de inscriere la structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare (unități de recrutare) aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidaţii – politie, politie de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională și de domiciliul/reşedinţa înscrise in cartea de identitate. Candidaţii care optează pentru locurile Poliției de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judet limitrof frontierei de stat sunt recrutati de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare unități de recrutare) aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – politie, poliție de frontieră. jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională și de domiciliul/reşedinţa înscrise în cartea de identitate. Candidaţii care optează pentru locurile Poliției de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judet limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unităţile cu sarcini de recrutare din subordinea Inspectoratul General al Poliției Române unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/ reşedinţei înscrise în cartea de identitate. 

Probele de concurs pentru admiterea în unităţile de învăţământ constau în evaluarea cunoştinţelor teoretice și evaluarea performanţei fizice şi sunt notate de la 1 la 10, in cazul probei de evaluare a cunoștințelor, şi de la 5 la 10, respectiv „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanţei fizice. Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5.
Proba de evaluare a performanței fizice se susţine în perioada 19 – 24 mai 2023, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selectie.

Centrele zonale de selecție pentru susținerea probei de evaluare a performanței fizice sunt: Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza” pentru candidaţii din Municipiul Bucuresti si judeţele: Arges.Călăraşi, Constanța, Giurgiu, lalomita, Ilfov, Teleorman. Tulcea; Școala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidatii din judetele: Braşov, Brăila, Buzău. Covasna, Dâmboviţa, Galaţi. Prahova, Vrancea; Școala de Agenti de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramures. Mures. Sălaj, Sibiu: Școala de Pregătire a Agenţilor Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din judetele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş; Şcoala Militară de Subofiteri Jandarmi.Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidații din judetele: Dolj, Gorj, Mehedinti. Olt. Vâlcea: Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidatii din judeţele: Bacău. Botoşani, lași, Neamţ, Suceava, Vaslui; Școala de Subofițeri de Pompieri si Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldesti – pentru toţi candidaţii înscrişi la această şcoală. 

Mai multe detalii privind organizarea și desfășurarea în sesiunea aprilie-iunie 2023 a concursurilor de admitere  din unitățile de  învățământ post liceal ale Ministerului Afacerilor Interne pot fi obținute accesând site-ul  MAI, secțiunea carieră/ instituții de învățământ/formare profesională https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %