0 0
Read Time:3 Minute, 8 Second

Spitalul Municipal Câmpulung își va redeschide porțile și pentru pacienții non covid, de luni, 8 martie. Managerul interimar al Spitalului, Mădălin Iordache, a făcut acest anunț în cadrul unei emisiuni la Muscel TV, considerând că era timpul pentru ca acest lucru să se întâmple și asta pentru că nu doar pacienții cu covid au nevoie de îngrijiri medicale. Date fiind condițiile impuse de DSP Argeș, toate secțiile Spitalului, se vor redeschide dar UPU vor asigura numai urgențele grave care ce-i drept, vor fi limitate, din cauza lipsei de personal medical doar în intervalul orar 8.00-15.00, de luni până vineri. După amiezile, sâmbăta și duminica, nu vor putea fi asigurate. Este bine de știut că persoanele care vor ajunge la spital pentru programări trebuie să aibă asupra lor bilet de trimitere de la medicul de familie și înainte de internare, pacienții vor fi testați cu aparatul PCR. Dacă rezultatul este negativ, abia atunci vor putea fi internate. Tatiana PETRESCU

„A trecut un an și ne dăm seama că totuși „dracul nu este chiar așa de negru” și că virusul ăsta deși a devenit din ce în ce mai „șmecher” este mai ușor de tratat în situația asta și dacă nu înțelegem că alte state au făcut-o de la început și că trebuie să trecem peste teama asta, acum, având și vaccinul, că spitalele sunt niște locuri care trebuie să trateze bolnavi,nu numai anumiți bolnavi, dacă nu ăsta-i specificul spitalului, atunci vom rămâne în acelați stadiu. Nu poți să interzici unui bolnav să intre într-un spital dacă are o problemă de sănătate pe motiv că el nu poate să intre acolo pe motivul că acolo sunt tratați doar alți bolnavi pentru că așa s-a hotărât.Din punctul meu de vedere cel mai important acum, că se deschide spitalul este că cei din Câmpulung și comunele limitrofe pot să aleagă dacă vor să vină la noi, la spital, pentru că pot face acest lucru”, a declarat managerul Mădălin Iordache.
Toate secțiile Spitalului Municipal se vor redeschide. Managerul a făcut un apel către populație să nu vină la spital dacă nu au o urgență reală.Programul la UPU va fi unul limitat.
” În principiu, se vor deschide toate secțiile spitalului cu amendamentul că pentru UPU, din cauza lipsei de personal, se vor asigura urgențe venite cu ambulanța de luni până vineri, între orele 8.00-15.00 prin revenirea celor doi medici Stuparu și Fătu. Nu vom putea primi urgențe non covid după amiaza, sâmbăta și duminica”
Persoanele care vor ajunge la spital pentru programări trebuie să aibă asupra lor bilet de trimitere de la medicul de familie iar înainte de internare, pacienții vor fi testați cu aparatul PCR
” În spitalul nostru, în aripa noncovid, nu va intra nimeni fără test PCR negativ. Pentru internările programate, rugămintea este să se adresesze medicului de familie care să le eliberaze un bilet de trimitere, ulterior pentru medicii la care se pot programa în Ambulatoriu să poată face această programare acolo, pentru ca mai apoi, să fie programați la internare.În data respectivă, vor veni la spital, dimineața, li se va recolta testul PCR, vor aștepta rezultatul într-o zonă tampon iar dacă rezultatul este negativ, abia atunci vor avea acces în aripa non covid a spitalului”
Pentru ca spitalul să nu fie iar închis, trebuie îndeplinite câteva condiții:
” Pentru ca spitalul să rămână deschis este nevoie doar de două lucruri: de voință politică și de înțelegerea oamenilor de a privi spitalul altfel, ca un loc în care vii atunci când ești chemat sau ai o nevoie urgentă și să încerci să ai încredere în cel la care ai venit acolo. Dacă o să venim de la început atunci când vrem, supărați, lucrurile nu vor merge”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %