0 0
Read Time:2 Minute, 37 Second

După o seară petrecută împreună la jocuri de noroc și după ce au pierdut o sumă consistentă de bani, doi tineri, de 16 și respectiv, 21 de ani, din Bughea de Jos au pus la cale un adevărat plan prin care să își recupereze paguba. Supărați că au pierdut la barbut, tinerii au decis să îl ducă acasă pe bărbatul care le putea fi tată, în vârstă de 52 de ani pentru ca mai apoi, să îi ia toți banii. După incident, cei doi tineri, au petrecut o noapte în arest și riscă pedepse mari pentru fapta pe care au comis-o. Cu toate că după primele declarații părea să fie vorba de un caz de furt, ulterior încadrarea juridică a fost schimbată în tâlhărie calificată.
L-au dus acasă ca să îl tâlhărească
Totul s-a petrecut în duminică seara, în comuna Bughea de Jos. Bărbatul a mărturisit că a mers la un local din localitate, acolo unde a jucat barbut cu Andrei B. ( 21 ani) și Ionuț D., (16 ani). Tinerii au pierdut banii la jocul de noroc.Nu s-au împăcat cu gândul și l-au pândit pe câștigător la plecare. L-au oprit pe Mihai M.(56 ani) pe drum, în timp ce se îndrepta către casă, l-au îmbrâncit, cerându-i banii. Omul a refuzat să-i dea, moment în care tinerii, l-au lovit și i-au luat din buzunar bancnotele. După pățanie, păgubitul, a anunțat poliția care i-a identificat pe cei doi și i-a dus la audieri. După ce au deschis dosar și au finalizat primele cercetări, oamenii legii i-au reținut pe cei doi pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi vor fi prezentați în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 24 de ore.
Cazul a fost instrumentat de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț. Oamenii legii au primit reclamația lui Mihai M.,( 56 ani) care acuza doi consăteni, unul de 21 ani, respectiv un minor de 16 ani că i-au furat banii. Oamenii legii au întocmit un dosar de furt calificat fiind făcute audieri în acest caz. În timpul cercetărilor polițiștii au stabilit că este vorba de o infracțiune mai gravă și au schimbat încadrarea juridică în tâlhărie calificată.
Hoții au recunoscut că au furat 50 de lei, păgubitul le-a spus polițiștilor că au fost 500 lei
La audieri, făptașii au recunoscut și au susținut că i-ar fi sustras păgubașului 50 de lei, numai că Mihai M. susține că hoții i-au luat 500 de lei. Indiferent care este cu adevărat, suma furată, infracțiunea rămâne! Așadar pe numele celor doi, au fost emise ordonanțe de reținere pentru tâlhărie calificată, fiind duși în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Argeș. Ieri tinerii au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Împotriva lor a fost dispusă măsura controlului judiciar. După ce au expirat cele 24 de ore din ordonanță, cei doi au părăsit arestul. Dacă vor fi găsiți vinovați tinerii riscă pedepse cu închisoarea de la 3 la 10 ani după cum prevede Codul Penal.