0 0
Read Time:4 Minute, 55 Second

Vizita de lucru a ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, în Argeș, s-a încheiat ieri, la Câmpulung, unde a fost așteptat de primarul Lăsconi cu sufletul la gură. Delegația care l-a însoțit pe ministru a fost formată din prefectul, Emilia Mateescu, subprefecții : Emanuel Soare și Lucian Ionescu precum și o parte dintre deputați, senatori ai PNL, USR și PSD. Cum timpul a fost foarte scurt, primarul Câmpulungului, l-a invitat pe ministrul Attila împreună cu delegația care l-a însoțit în birou pentru a discuta concret pe marginea a două proiecte pe care edilul Lăsconi le are în vedere a se realiza dar și pentru care are nevoie de finanțare. Așa că a trecut la prezentarea lor nu înainte de a face o prezentare succintă a Câmpulungului amintind că zona centrală și Bulevardul Pardon care este emblema municipiului nostru se află în reconstrucție. ” Toată zona aceasta centrală este în reconstrucție. Bulevardul Pardon este emblema orașului.Totul are o poveste aici. Deci, noi avem poveștile și nu ne trebuie practic decât să livrăm produsul finit”.
Pentru a-l convinge că este foarte utilă și totodată necesară o parcare supraetajată în spatele Clubului ARO, Elena Lăsconi, i-a explicat ministrului că modernizarea Bulevardului Pardon, aduce după sine, congestionarea circulației, așa încât s-a gândit că ar fi util construirea unei noi parcări supraterane care să rezolve această problemă: „O să fie o mare problemă cu parcarea și aici, chiar în centru, în spatele Clubului ARO, putem să facem această parcare pentru care am depus documentele pentru finanțare pe CNI. Parcarea va avea capacitatea de 100 de locuri de parcare, va fi construită pe trei niveluri și avem tot ce trebuie la ea”.


Ministrul Cseke Attila: „Aici, la parcarea supraetajată, va trebui să ne uităm puțin în sensul care pe PNRR pe Fondul de Reziliență se poate ori vor fi posibilități de finanțare pentru parcări supraterane sau subterane, cofinanțare care totuși, la municipii, va ajunge la o anumită limită de care nu vreau să vă spun. Oricum, ele sunt în discuție. Dar, acolo, dacă reușim cu Comisia Europeană să ne aprobe modalitatea pe care o propunem noi, acest tip de investiție va fi posibil”.
Pentru cel de-al doilea proiect, cel al modernizării halei din Piața Centrală, edilul Lăsconi a ținut să precizeze că este foarte important pentru comunitatea noastră și se bazează pe sprijinul lui ca acesta să demareze ” Iar acest proiect cu Piața Centrală la care ținem foarte mult este de 3,6 ani depus la CNI. Deci, la acest proiect ținem foarte, foarte mult. O să vă dăm o listă, ca să plecați cu o scrisoare de la noi și ne-am bucura tare mult dacă ne-ați sprijini”.
Ministrul Cseke Attila: ” Pe acest, pot să vi-l promit și o să încerc ca săptămâna viitoare, să treacă și după ce îl vom analiza și dacă nu sunt probleme, atunci putem să-i dăm drumul. Aici, vor vorbi specialiștii, nu eu dar ideea este că putem să vă ajutăm categoric”.
Cum în atenția Guvernului sunt construirea a 200 de creșe în România prin finanțare pe PNRR, edilul Lăsconi, i-a adus la cunoștință că și noi avem în vedere la Câmpulung construirea unei creșe și că în urma unor discuții, s-a găsit și locația care îndeplinește toate condițiile impuse. „Am primit pe email, că o să avem posibilitatea de finanțare pentru creșe și noi, am discutat pentru a face o creșă chiar lângă Sala de Sport de lângă Colegiul Carol I, unde avem asigurate toate condițiile și cerințele unei astfel de investiții”.
Ministrul Cseke Attila: „Dacă aveți teren disponibil, atunci pot să vă spun că proiectul există, se vor face SF -urile și apoi, sunt depuse la CNI unde avem finanțare la bugetul Ministerul Dezvoltării și anul acesta vom da drumul la tipul acesta de investiție. Depuneți solicitarea la sfârșitul lunii mai, la CNI, ca să putem să vă ajutăm”.
După discuțiile din birou, a urmat vizita în teren: parcarea de pe strada Frații Golești și Piața Centrală


Ministrul Cseke Attila: „Am văzut două propuneri de proiecte aici la Câmpulung: cea cu parcarea și cea a halei Pieței Centrale pentru care există un proiect depus și cu privire la care pot să afirm că a fost depus la Ministerul Dezvoltării și finanțat de CNI și după niște pași care vor fi urmați, putem să trecem la partea de achiziție publică. Este o investiție așteptată dar din ce văd eu, și necesară pentru Câmpulung. Am mai văzut o locație unde se dorește amenajarea unei parcări pe Planul Național de Redresare și Reziliență pentru UAT -uri va exista această posibilitate de finanțare astfel încât pot să o asigur pe doamna primar că va exista posibilitatea de finanțare pentru acel proiect de parcări. Suntem deschiși la alte obiective de investiții dar eu zic să ne concentrăm acum la ceea ce avem de făcut, această hală a Pieței Centrale, să trecem proiectul prin minister și să-i dăm drumul la treabă pentru că până la urmă, de asta suntem aici ca să facem treabă”.
Ca o concluzie : toată lumea mulțumită
„Domnul ministrul al Dezvoltării va fi „THE MINISTRU” , adică va fi ministrul care va atinge comunitatea din Câmpulung și pe această cale, vreau să-i mulțumesc foarte mult, și pentru că a venit aici, alături de noi. De asemenea, vreau să mulțumesc și Guvernului, pentru că toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile dacă nu ar fi fost o alinață puternică. Deci, o să avem piață modernă, mai mult ca sigur, o să depunem pe PNRR parcarea de pe Frații Golești și pe cea din Vișoi, deși, nu-mi prea place mie ideea cu cea acolo. Avem deja, o parte din documentație pregătită pentru construirea creșei de lângă sala de sport a Colegiului Carol I. Mă bucur foarte mult de această vizită pentru că are o finalitate bună pentru comunitatea noastră”, a declarat edilul Lăsconi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %