0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Mâine şi poimâine, la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” – două zile de folclor autentic pentru iubitorii genului

 

Aflat la cea de-a VIII-a ediţie, Festivalul Naţional-Concurs de Muzică Populară „Sus la munte, la Muscel „ îşi va deschide porţile către iubitorii de folclor din Câmpulung şi Muscel care sunt aşteptaţi mâine şi poimâine, 19 şi 20 august, începând cu ora 18.30, la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, acolo unde cei 22 de concurenţi care au reuşit să treacă de preselecţie vor încerca să ne încânte auzul şi să ne umple inima de bucurie dar în acelaşi timp să convingă şi juriul că sunt buni la acest capitol şi merită să pună mâna pe unul dintre premiile puse în joc de organizatorii: Primăria Câmpulung şi Casa de Cultură a Sindicatelor „Tudor Muşatescu”. Nu putem să nu amintim pe cel căruia i se datorează acest festival de folclor, cel care s-a zbătut şi până la urmă a şi reuşit să facă din Câmpulung pentru cel puţin două zile „capitala” folclorului românesc si aici ne refeim la directorul interimar al Casei de Cultura” Tudor Muşatescu „, prof. Liviu Iana care iată şi în acest an, a dat din coate şi a convins-o pe primăriţa noastră că nu trebuie să se piardă tradiţia pentru că Festivalul Concurs „Sus la munte, la Muscel” devenise o tradiţie. Iată care va fi programul:

Joi, 19 august:  Desfăşurarea concursului la care participă 22 de concurenţi din toate zonele folclorice ale României, un concurent din Republica Moldova şi unul din Cernăuţi (Ucraina).
După concurs va urma recitalul susţinut de Grigore Leşe şi Grupul vocal bărbătesc „Doruri Muscelene”, condus du Liviu Iana.
Vineri, 20 august:
– Festivitatea de premiere şi Gala Laureaţilor;
-Recital susţinut de Doiniţa şi Ionuţ Dolănescu, Olguţa Berbec, Remus Novac, Ciprian Roman şi Nineta Popa Ionescu.
Aşadar, cei ce îşi doresc să-şi aline inima cu muzică populară şi să-şi reîntâlnească interpreţii populari pe care-i admiră sunt aşteptaţi la Colegiul Naţional Pedagogic ” Carol I ” care promite să fie un amfitrion desăvârşit. Atât concursul cât şi spectacolele se vor ţine în aer liber.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %