0 0
Read Time:2 Minute, 24 Second

Pentru luare de mită si trafic de influență
Fost şef de post din comuna Bughea de Sus, închisoare 4 ani cu executare!
Instanţa de fond a dat sentinţa în dosarul unui fost poliţist acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Judecătorii au dispus o pedeapsă cu executare pentru fostul om al legii. Acesta a primit o condamnare cu închisoarea de 4 ani şi 2 luni. Sentința nu este definitivă.
În luna ianuarie a anului trecut, Direcţia Generală Anticorupţie Argeş anunţa că un fost şef de post din comuna Bughea de Sus, a fost trimis în judecată la finalizarea cercetărilor de corupție. Dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş fusese trimis la instanţă. Din rechizitoriul procurorilor rezultă că, în ianuarie 2017, şeful de post, Răzvan S., în timp ce se afla în timpul serviciului, ar fi solicitat unei persoane suma de 200 lei (fiindu-i remişi 50 euro), promiţându-i că îşi va folosi influenţa pe lângă funcţionarii din cadrul primăriei din comună, pentru a nu mai plăti amenzile contravenţionale în cuantum de 536 lei. De asemenea, acelaşi poliţist, care se afla tot în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic un autocamion care transporta material lemnos. În timp ce şeful de post verifica actele, conducătorul autovehiculului i-a introdus în documente o bancnotă de 50 lei, pe care agentul a primit-o, ulterior restituindu-i şoferului doar documentele solicitate la control.
A declarat apel
La data trimiterii în judecată a polițistului, procurorii aveau deja încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției cu cei doi care au dat mită. Acești au fost condamnați la câte un an și 4 luni închisoare cu suspendare. Tribunalul Argeș a dat sentința, săptămâna trecută, și în dosarul poliţistului care între timp s-a pensionat. Acesta a primit o pedeapsă cu executare. „.. condamnă pe inculpatul S. Răzvan Ştefan la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 2. (…) , condamnă pe inculpatul S. Răzvan Ştefan la pedeapsa de 3 (trei) ani şi 2 (două) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. (…) contopeşte cele 2 pedepse principale şi aplică pedeapsa cea mai grea de 3 (trei) ani şi 2 (două) luni închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu prevăzut de lege de o treime din cealaltă pedeapsă (respectiv 1 an), urmând ca inculpatul S. Răzvan Ştefan să execute pedeapsa rezultantă de 4 (patru) ani şi 2 (două) luni închisoare. În temeiul art. 60 C.pen., pedeapsa rezultantă de 4 (patru) ani şi 2 (două) luni închisoare se execută în regim de detenţie”, se precizează în sentinţa instanţei de fond. Fostul poliţist este obligat să achite cheltuieli de judecată în valoare de 5.000 lei. Sentinţa nu este definitivă. De altfel, la două zile după ce a fost dată hotărârea fostul om al legii a declarat apel, care urmează să se judece la Curtea de Apel Piteşti.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %