0 0
Read Time:2 Minute, 38 Second

După 16 ani în fruntea comunei Hârtieşti, primarul  PSD Petre Andrei se consideră mulţumit de ceea ce a realizat pentru consătenii săi şi asta pentru că în toţi aceşti ani a muncit pe brânci pentru a scoate la lumina urbea în care s-a născut.

Sătul până peste cap de politică, edilul din Hâtieşti  a avut în toți acești ani propria politică, cea a cetăţeanului pentru care  a muncit zi de zi şi în slujba căruia  a fost  încă din prima zi de mandat.

Recunoaşte cu nonşalanţă că venirea sa la primărie s-a datorat unei ambiţii dar şi a unei mari nemulţumiri faţă de cei care se aflau până în 1996 în Administraţie şi care nu prea faceau nimic decât să cheltuie banul public fără nicio logică.

Un om foarte ordonat dar şi cu poftă de muncă, edilul şi-a suflecat mânecile şi după primele zile de la „înscăunare” şi-a trecut în agenda de lucru cam tot ceea ce a socotit el la ora  aceea că este necesar pentru comuna sa.

Aşa cum era normal, a început cu primăria care numai a primărie nu arata. A pus mâna pe bidinea şi după ce a „scos-o” la lumină a început să se gândească la primul proiect de amploare, cel al alimentării cu apă.

Ideea de a aduce apa în casele localnicilor săi i-a surâs din prima clipă şi iată că după 7 ani, acest vis  a devenit o realitate.

Au urmat apoi, pe rând, şcolile, grădiniţele, căminul cultural, dispensarul pe care le-a reconstruit şi dotat aducându-le la actualele standarde. Nici capitolul „drumuri” nu a fost ignorat de edil  și dacă la ora actuală, drumurile sunt bune în Hârtiești, asta i se datorează fără tăgadă neobositului Petre Andrei.

Din păcate, în 2020, acesta alege să se retragă în glorie de la Primărie și gestul lui le-a dat apă la moară celor de la PNL care au prins  curaj și au …atacat fotoliul de primar. Au pariat și au câștigat lăsând PSD -ul  fără o Primărie.

Numai că ieșirea la pensie  nu l-a convins pe Petre Andrei să se lepede de politică, ci din contră,  în cei 3 ani cât a stat pe margine, și-a luat notițe  și după ce a analizat cum stă treaba, și-a zis să mai încerce o dată dar, spre surprinderea tuturor, reintrarea sa  pe scena politică o va face din partea unui alt partid, cu totul nou și diferit de către cel care l-a consacrat ca primar, și ne referim la AUR.

La anul, vom vedea dacă opțiunea AUR va fi lozul câștigător al lui Petre Andrei care l-ar putea  readuce în fotoliul de primar pentru a cincea oară. Cert este că  acesta  continuă să fie iubit de concetățenii săi pentru că a sfințit locul și a făcut  într-un cuvânt  în comuna natală cam tot ce i-ar trebui unui om să trăiască într-un mod civilizat.

Și în toți acești ani, de toate acestea se face responsabil, în mare măsură  acest  fost primar destoinic care şi-a dorit şi a realizat pentru consătenii săi un trai civilizat. Restul  este can can! Tatiana PETRESCU

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %