1 0
Read Time:2 Minute, 56 Second

„Iată că lucrurile bune” făcute de consilierul lui Elena Lasconi pe probleme de Sănătate, Andrei Aron în Spitalul Municipal Câmpulung au început să-i explodeze în față. Și asta o demonstrează conflictul iscat vineri după amiaza, în Ambulatoriul de Specialitate care i-a avut ca protagoniști pe managerul Spitalului, Petrina Florea care se vede treaba a început să prindă glas, medicul specialist Diabetologie, Cristina Oancea, edilul Elena Lasconi și bineînțeles Andrei Aron. Rămasă singură pe baricade după plecarea în concediu de maternitate a colegei, Andreea Chirulescu, Cristina Oancea este practic acum, obligată de managerul Spitalului Florea să muncească până la epuizare pentru un moft al lui Aron care a înființat Compartimentul de Diabetologie din Spital pentru a da bine la public și camerele de luat vederi. De altfel, noi am atras atenția după conferința de presă ținută de acesta că înființarea Compartimentului de Diabetologie este o treabă de mântuială pentru că nu există medici sufiecienți pentru a putea face față bolnavilor de diabet din Muscel și în concluzie, până la venirea unui nou medic sau reîntoarcerea medicului Chirulescu lucrurile rămân ca-n gară.  Cu data de 1 mai 2023, după plecare în concediu a medicului Andreea Chirulescu, ca măsură de precauție, managerul Petrina i-a mai dat o jumătate de normă medicului Cristina Oancea cu condiția să preia toți pacienții colegei sale, Chirulescu dar să vină și în Spital. Numai că planurile doamnei manager, nu coincid cu cele ale medicului Oancea care a refuzat să facă naveta Policilinică-Spital, motivând că deja consultă zilnic peste 80 de pacienți și nu poate face față acestui efort. Văzând că vorbește cu pereții, managerul Petrina și-a chemat întăriri pe edilul Lasconi și bineînțeles, Andrei Aron marjând pe ideea că „unde-s mulți, puterea crește!” și ce să vezi, nu a avut succes. Acuzată de Petrina că îi sabotează și îi șantajează, medicul Cristina Oancea a replicat că-și face datoria de medic dar asta nu înseamnă să „moară la datorie”! Și acum, haideți să vedem cine sunt șantajiștii de fapt și pentru a vă edifica citiți dialogul dintre cele două doamne: Petrina și Oancea! Îl redăm din „ziarul de casă”, că numai ei au fost chemați să ia parte  la „întâlnirea de taină” dintre cele trei doamne și un domn, desigur:

 Managerul Petrina Florea: „Doamnei doctor, Cristina Oancea i-am acordat o normă și jumătate ca să preia și activitatea doamnei doctor Chirulescu aflată în concediu prenatal. Dânsa refuză să dea rețete sub pretextul că nu vrea să mai vină în spital. În spital, eu nu pot suspenda activitatea, pentru că aici avem bolnavi, avem come diabetice, avem alți pacienți mult mai grav. Cu tot respectul doamnă doctor, ne sabotați, asta faceți!”

Dr. Cristina Oancea a explicat: „Nu am cum după 80 de bolnavi pe care-i văd într-o zi, să mă duc și la spital! Nu mă puteți obliga să dau rețete la toată lumea!  Eu când am fost în concediu prenatal și post natal, colega mea, dr. Chirulescu a stat numai în Policlinică. Mai mult, a fost pandemie și ea a dat numai scrisori de recomandare și rețete în format electronic. Nu a făcut consultații. Nu este aceeași situație! Pentru o normă și jumătate, în mod normal, un medic trebuie să vadă 42 de pacienți. De la 42 până la 68, 78, 80 cât am avut, este mai mult decât o normă și jumătate. Nu este vorba numai de o oră. Este vorba de un pacient care este bolnav, este în comă, care trebuie urmărit!”

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %