0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second

Germania și Austria au impus deja purtarea lor în spații comune
Măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii în Europa. Germania și Austria au impus deja purtarea lor în spații comune. În timp ce din ce în ce mai multe tulpini de coronavirus sunt descoperite în întreaga lume, normele în ceea ce privește măștile de protecție se schimbă. Masca de tip FFP 2 devenit obligatorie în mai multe zone de Europa. Medicii sunt de părere că acest tip de mască oferă un grad mai ridicat de protecție față de o masca obișnuită.
Masca de protecție FFP 2 nu lasă să treacă particulele mai mari de 0,3 microni și oferă o protecție de 94%. În cazul unei măşti FFP 1, protecţia e de doar 80 la sută. ”Nu forma o califică a fi 2 sau 3, ci textura materialului. Cu cât este mai gros şi calitativ mai blocant pentru particule, cu atât are o cifră mai mare”, spune medicul Mihai Craiu.
La alegerea unei măști, experții spun că trebuie să ținem cont de câteva lucruri importante: să oprească particulele mari de salivă şi aerosolii şi să ne protejeze de ce vine din exterior. Dacă purtăm o mască textilă, îi protejăm pe cei din jurul nostru. Protecţia pentru cel care o poartă e de doar 50%. Măştile chirurgicale au un grad de protecţie mai mare, pentru că au mai multe straturi şi se pliază perfect pe faţa noastră. Cât despre costuri, sunt mai mici decât cele FFP 2.
Acest tip de mască e văzută ca o măsură suplimentară de protecție în condiţiile apariţiei de noi tulpini de coronavirus. E pur şi simplu o măsură de precauţie suplimentară pentru a limita transmiterea comunitară. Ca să nu dăm altora. Ăsta e scopul acestei reglementări. Până acum am avut alt duşman şi ne-am dorit altceva. În acest moment, există o circulaţie comunitară a unui virus mult mai contagios şi dorim să ne reluăm viaţa. Masca a fost impusă deja în mijloacele de transport în comun şi în magazine în landul Bavaria şi va fi la fel şi în Austria.
Autorităţile din Franţa au făcut apel la oameni să nu mai folosească măştile din material textil ca să evite infectarea cu noile tulpini.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %