0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

„Pentru mine, poezia e incontestabil o rugăciune, coborâtă sau desprinsă din cea adevărată”

Mihai Moșandrei

Expoziția temporară: Mihai Moșandrei – viața și opera 

 

Pe tot parcursul lunii octombrie 2021, Secția de Istorie și Artă Plastică, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, găzduiește expoziția temporară: ”Mihai Moșandrei – viața și opera”.

Publicul vizitator poate cunoaște în detaliu viața și opera poetului prin vizualizarea unui număr de 103 exponate. 97 dintre obiecte – diplome, scrisori, manuscrise, volume, felicitări, fotografii și telegrame, fac parte din  patrimoniul muzeal al instituției, 5 cărți din patrimoniul Bibliotecii Municipale ”Ion Barbu” și 2 volume din biblioteca personală a poetului și realizatorului TV Sorin Durdun. Poetul Mihai Moşandrei s-a născut în data de 29 ianuarie 1896, la București, și a părăsit această lume în data de 4 martie 1994, la Câmpulung. ”S-a scris şi s-a vorbit puţin de poetul Mihai Moşandrei în timpul vieţii sale. În jurul său se ţesea tăcerea(…). De câte ori avea ocazia să vorbească în public el afirma că inspiraţia şi talentul sunt un har divin de la Dumnezeu, că Libertatea este ceea ce omul are mai de preţ.(…), scrie Carina Purnichi în volumul „Mihai Moșandrei. Evocări pentru eternitate”.

Vă așteptăm cu mult drag să vizitați expoziția noastră dedicată unui poet și scriitor ce și-a pus amprenta pe viața culturală câmpulungeană și care a reușit să pătrundă în inimile tuturor celor ce l-au cunoscut.

 

Contact: relatiipublice.muzeu@gmail.com

 

Cu stimă,

Alexandru OPREA

Manager Muzeul Municipal Câmpulung

 Toți vizitatorii vor primi o amintire surpriză!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %