0 0
Read Time:9 Minute, 33 Second

Fostul consilier local PSD, Nicolae Dumitrescu vrea să-i convingă pe colegii de partid să demareze strângerea de semnături pentru a se face un referendum pentru demiterea lui Lăsconi

Când spui Nicolae Dumitrescu pentru noi, cei din presă dar și cunoscători în ale administrației și politicii îți dai seama că urmează ceva care să-ți atragă atenția, ceva similar cu …”Intifada” căci așa este de furtunos atunci este vorba de dreptate, legislație și bun simț. A fost și continuă să rămână unul dintre cei mai gălăgioși și spumoși politicieni dar și dintre consilierii fostului legislativ, aproape singurul de la PSD care de fiecare dată, a fost capabil să contracareze atacurile furibunde ale opozanților PNL care mai mereu îl prindeau în corzi pe edilul Țâroiu și nu-l lăsau până când intervenea el și atunci lucrurile se linișteau pentru că știau că nu-i de glumă cu el, că are toate vorbele la el, dar și argumentele care să-i pună cu botul pe labe. Așa s-a făcut cunoscut Nicolae Dumitrescu, în politică și administrație ca fiind o redută greu de cucerit. Trebuie să ai muniție bună să-l ataci și mai ales să ai forța argumentelor.Pentru că numai așa, poți să-ți dobori un opozant: prin argumente. Chiar dacă a fost îndepărtat de șefii locali din partid pe motiv că are gura prea mare și a devenit incomod, Dumitrescu, a încercat să se facă înțeles de ei, dar se pare că nu a avut sorți de izbândă și asta pentru că a fost singurul care i-a avertizat că se scufundă barca și nimeni nu l-a ascultat. Acum, cu un gust amar, a ales să nu depună armele și să mai încerce să repare din tot ceea ce este stricat la PSD Câmpulung care încă plutește în derivă convins fiind că nu-i totul pierdut. Văzând prestația slabă a colegilor de partid din actualul legislativ, acesta le-a dat adunarea și i-a chemat la lupta împotriva celei care și-a permis sloganul jignitor pentru toți câmpulungenii : „Elena Lăsconi, a ales Câmpulungul”, de parcă noi eram ultimii amărâți de pe planetă pe care trebuia ca ea să-i salveze de la foame. Fin observator al politicii, cu bune și cu rele, Nicolae Dumitrescu, nu privește înapoi cu mânie ci se gândește la viitor fiind convins că PSD poate să se regrupeze și să recâștige ceea ce a pierdut la Câmpulung: primăria. Dar, nu mai admite „politica struțului” sub nicio formă niciunuia dintre colegii de partid și pentru el un lucru este cert: PSD trebuie să se trezească și să-și repare greșelile. Este, poate un ultim semnal de alarmă pe care el îl trage pentru a-și trezi colegii de partid.Dacă va reuși să-i resusciteze, rămâne de văzut dar măcar încearcă și nu-i de condamnat. Tatiana PETRESCU

1. După rateul alegerilor din 2020, când PSD Câmpulung, a pierdut fotoliul de primar, vă rog să ne spuneți domnule Dumitrescu care credeți că sunt șansele ca la următaorele alegeri locale, Câmpulungul să redevină roșu? Pe cine vedeți capabil de la PSD să recâștige Primăria Câmpulung?
– Nu sunt de acord că fost un rateu. Rateu se numește atunci când pleci în cursă cu o șansă, ceea ce nu a fost cazul cu Țâroiu, care a pornit fără nicio șansă. Putem să o numim o pierdere datorată încăpățânării și orgoliilor prostești ale lui Marin și Țâroiu, cărora în afară de mine, nimeni nu a avut curajul să se opună și să le atragă atenția că nu este normal să candideze. Mai mult, am dat și o soluție, aceea de a găsi o personalitate locală, cu cotă de credibilitate bună, cu care să ieșim pentru candidatura la primar. Interesant este că în perioada aceea de desemnare a candidatului, erau frecvente veștile că cei din conducerea Organizației Județene se opun vehement candidaturii lui Țâroiu și dintr-o dată…stop joc! Motivele pot fi mai multe, dar o să le comentez cu alt prilej, mai ales că se aude că „vine Piteștiul să pună ordine în Organizația de la Câmpulung”! Păi, de ce nu a făcut asta atunci, ca să intrăm cu șanse în alegeri, nu pierzători declarați. Tot aud expresii de genul „vine Piteștiul” , „așa a zis Piteștiul” , „să vedem ce zice Piteștiul” , „nu ne lasă Piteștiul”, etc… de multe zeci de ani! Înainte ne numeau și primarii! Culmea e că dintre toți, cei mai buni, au fost Sică Bivol, Gheorghe Oancea și Ion Ghizdavăț, adică tot câmpulungeni. Cine s-o fi crezând „PITEȘTIUL” ăsta, nu pot înțelege?! Prin anii ’60, erau „foamea-n gât” , „jepcuiau” Câmpulungul și Curtea de Argeș, apoi și-au „tras” băieții „jarul pe turta lor” și s-au făcut… șmecheri.
Să revenim. Șansele PSD-ului de a recâștiga Primăria Câmpulung vor depinde de modul cum vor acționa, adică de a șterge rușinea Marin-Țâroiu. Acum, la cinci luni după dezastru, timp în care s-au ascuns și în care prestația în Consiliul Local este lamentabilă, șansele sunt zero! Dar PSD are potențial deosebit de mare, trebuie îndepărtate lichelele care l-au distrus!
Dacă lichelele s-ar retrage și ar reveni în Organizație oameni îndepărtați cu bună știință de către ei, ca potențiale pericole pentru pozițiile lor, dar mai ales pentru că au fost asimilați drept „oamenii lui Bălan” , și aici mă refer la Cernăianu și Verde, nevoiți să-și caute fiecare loc de muncă, în vreme ce Marin era pe cai mari, sluga la Dragnea , eu cred că Adi Verde ar fi cel mai potrivit drept candidat. Dar nu sunt sigur că-l mai interesează.
2. Care credeți că au fost greșelile fostei Administrații Locale și, în principal, a fostului edil Liviu Țăroiu care ne-au dus la situația în care ne aflăm astăzi, să fim „ocupați” de un partid și de un primar la care nu s-ar fi gândit nimeni, niciodată?
-Cauza principală a erodării administrației Țâroiu, în cârdășie, codoșit de către Marin, a fost disprețul față de electorat, minciunile veșnice, faptele mai mult decât dubioase pe care toată lumea le-a văzut, nerușinarea cu care i-a tratat pe câmpulungeni. Dacă am „îndrăznit” pe parcursul mandatului să-i atac public pentru acestea, după ce de cel puțin 3-4 ori am avut discuții față în față cu Marin pe aceste subiecte, m-au reclamat la conducerea Organizația Județeană că sunt deviaționist, că erodez interesele partidului, de parcă ei erau partidul!
3. Au greșit câmpulungenii când și-au dorit schimbarea, „alegând din două rele, răul cel mai mic?”
-Publicul, electoratul, nu greșește niciodată! Pe ăștia i-a ales de scârba lui Țâroiu! Aș adăuga, și a lui Marin! Cum era să-l mai aleagă după ce și-a bătut joc de ei 5 ani? Că a mai avut unul de la Andrei! Probabil, oamenii au gândit că mai rău decât cu asta, nu se poate! Un mandat plin de minciuni, de abuzuri, de pungășii și aroganță extremă! Lumea nu te poate ierta când vine votul!
4. Vă întreb asta, pentru că iată, au trecut 5 luni de la „marea….schimbare” și nu se vede absolut nimic. Și, cei care au votat acest lucru, au cam început să se prindă că au luat țeapă, că de fapt, actualul primar care pe perioada campaniei „îmbrăcase” o mantie aurie de „salvator al câmpulungenilor și al Câmpulungului”, de fapt, a vrut să se salveze pe ea de la …..uitare pentru că ieșise de mult din lumina reflectoarelor.
– Așa cum oamenii au avut răbdare cinci ani cu „baros”, trebuie să fie înțelegători și cu primărița „prompteristă”! Doar că după mai bine de cinci luni, în afară de „butaforie” nu se vede nimic! Restul „realizărilor” eu le consider ca fiind din fișa postului. Că trebuie să aibă și ea așa ceva!
Oricum, se vede de la o poștă că femeia e „pafaristă” și că habar nu are despre elementele de bază în a conduce un Unitate Administrativ Teritorială, mai ales că este vorba de un municipiu! Ea crede că e suficient să fi pozat mereu și peste tot, să publici în site-uri de socializare și de știri importante tot felul de bazaconii și să-ți faci simțită prezența în tot felul de banalități, fără esență. Dacă va continua așa, nu știu dacă va avea onoarea să oficieze „Zilele Câmpulungului”! De pildă, una dintre promisiunile importante făcute de primărița în campanie, a fost declanșarea imediată a unui audit, care să prezinte electoratului corectitudinea actului de conducere în mandatul lui Țâroiu. Câte surprize ar fi apărut! Dar, „frăția e frăție”, cred că aici s-au înțeles, de unde și lipsa de combativitate a consilierilor PSD conduși de către Țăroiu!
5.Haideți să vorbim puțin despre PSD Câmpulung care dacă ar fi să-l parafrazăm pe nea Iancu „există dar lipșește cu desăvârșire”. Cum au digerat liderii locali înfrângerea din septembrie și cum ar fi trebuit să se regrupeze pentru a contracara atacurile opozanților?
-Păi, ultima întâlnire a BEX , cu adevărat lucrativă, a fost la sfârșitul lui februarie 2020, când Marin a hotărât singur redesemnarea lui Țâroiu drept candidat la funcția de primar. Apoi, au mai urmat niște bazaconii de „adunări” ordonate și organizate de Marin după principiul „nunta de câini”. Și poate, cu nesimțirea caracteristică, sperând într-o realegere, ceva prin campania de legislative! Apoi , „căpeteniile s-au ascuns, sau poate, se întâlnesc tot conspirativ cum o făceau înainte, sâmbăta și duminica. Legat de regrupare, eu am transmis colegilor din Consiliul Local câte un mesaj prin care le ceream mai multă combativitate și agresivitate în atitudinea fata de „fițele” și atitudinea zeflemitoare a primăriței, dar mai ales, împotriva faptului de a nu face nimic pentru municipiu, așa cum a promis, îndemnându-i ca în scurtă vreme, să începem strângerea de semnături pentru un referendum privind demiterea sa. NU MI-A RĂSPUNS NIMENI, NIMIC !!!Cu toate acestea, și fără ei , cu oameni din societatea civilă sau grupuri de partide care ies la bătaie când lucrurile merg prost, mă voi implica total în strângerea de semnături pentru demitere!
6. Alianța USR-PNL creată în Consiliul Local a „pus” piciorul pe grumazul consilierilor PSD care iată, nu reușesc să contracareze atacurile furibunde ale actualului primar către fostul primar făcându-i să se comporte asemenea unui „supus austriac”. Care credeți că este soluția să se iasă din acest” pașalâc”? Și, am făcut această metaforă gândindu-mă la sloganul doamnei primar din campanie „Elena a ales Câmpulungul”. Dacă ar fi să-mi exprim părerea sloganul este total greșit pentru că, nu „Elena a ales Câmpulungul, ci invers”.
-Dați-mi voie ca un comentariu despre noua formațiune majoritară, neomarxistă, ateică prin definiție, să-l fac cu altă ocazie, pentru că este mult de comentat ! Deși …”ce e val, ca valul trece”!Doar că fac ( la nivel guvernamental) viața grea românilor cu măsurile lor aiuritoare!
7.Ați fost și sunteți unul dintre cei mai fini observatori ai vieții politice locale și chiar dacă acum o faceți de pe margine, părerea dumneavoastră contează pentru că în toți acești ani v-ați câștigat acest drept. Ați fost cel care nu v-ați sfiit să sancționați derapajul liderilor politici PSD ori de câte ori aceștia încălcau linia roșie a bunul simț și a principiilor politice. Cum a-ți descrie-o pe primărița Lăsconi după cele 5 luni de „guvernare”? Haideți să-i facem o listă a …..realizărilor chiar dacă putem spune că este prea devreme.
– Deocamdată, mă rezum la o singură apreciere : „E BLONDĂ” și o prinde la fix culoarea!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
33 %
Surprise
Surprise
67 %