0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

La aproape trei decenii de la stabilirea datei de 10 octombrie ca Ziua Mondială a Sănătății Mintale, OMS a anunțat, pentru evenimentele de anul acesta, o temă cu acoperire universală: ÎNGRIJIREA SĂNĂTĂȚII MINTALE PENTRU TOȚI: HAI SĂ O FACEM REALITATE !”
Subiectul propus de forul internațional vine în contextul în care pandemia de Covid -19 a avut un impact major asupra sănătății mintale a oamenilor. Unele grupuri, inclusiv lucrătorii din domeniul sănătății și alți angajați de front, studenți, oameni care trăiesc singuri și cei cu condiții de sănătate mintală preexistente, au fost deosebit de afectați.
Liderii din întreaga lume au recunoscut necesitatea extinderii serviciilor de sănătate mintală de calitate la toate nivelurile. Mai mult decât atât, unele țări au găsit noi modalități de a oferi îngrijiri de sănătate mintală populației lor.
Evenimentele organizate cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății nu se rezumă doar la susținere, ci oferă tuturor oportunitatea de a se îngriji de propria sănătate mintală și de a fi sprijin pentru cei din jur.
Recunoscând nevoia de informație corectă pe acest subiect, Ordinul Asistenților Medicali Argeș, în parteneriat cu Spitalul de Psihiatrie ”Sf. Maria” Vedea, organizează vineri, 08 Octombrie 2021, ora 14.00,  un webinar care își propune să aducă în atenție diverse subiecte cheie legate de sănătatea mintală.
Evenimentul se desfășoară online, prin intermediul platformei ZOOM și se adresează asistenților medicali din secțiile/compartimentele de psihiatrie și ambulatoriile de specialitate ale spitalelor  argeșene, alte unități sanitare de profil și din cabinetele de medicină de familie.
Înscrierea participanților se face prin completarea formularului pus la dispoziție pe site-ul filialei la adresa  http://oammr-arges.ro/event/ingrijirea-sanatatii-mintale-pentru-toti-hai-sa-o-facem-realitate/  , în limita a 200 de locuri disponibile.
Evenimentul va fi creditat cu credite EMC, conform reglementărilor Normelor de creditare a formelor de educație medicală continuă.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %