0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

Recent, ghidul privind informaţiile ce urmează să fie cuprinse în documentul doveditor al vaccinării anti-COVID a fost adoptat la nivelul statelor din Uniunea Europeană.

„Ghidul va conta la constituirea unui document medical standard, care să ateste vaccinarea împotriva virusului COVID-19. Practic, un paşaport de vaccinare. Comisia Europeană a discutat propunerile Greciei şi Spaniei, ţări a căror economie depinde de turism. Aceste ţări consideră că un document care să ateste vaccinarea anti-COVID ar uşura mult călătoriile recreaţionale în ţările Uniunii şi ar putea salva turismul european în 2021.”
O propunere foarte discriminatoare pentru că nu avem suficiente doze de vaccin
Medicul şi senatorul UDMR Laszlo Attila a estimat că, dacă decizia politică se prefigurează a fi în favoarea paşaportului, implementarea acestei decizii va mai dura. „O propunerea foarte discriminatorie, pentru că nu avem vaccin în cantităţi suficiente. M-aş bucura foarte mult dacă am avea un registru european al celor vaccinaţi şi un registru european al celor care au trecut prin boală… Ca să ajungem la ţărm, avem nevoie să respectăm măsurile preventive. Avem nevoie de un tratament specific pentru coronavirus şi avem nevoie de vaccin. Nu cred că trebuie să stigmatizăm activitatea de cercetare a nimănui în această perioadă. Ceea ce ţine de paşaport va dura destul de mult. Decizia ne va aparţine nouă – dacă dorim să mergem în acele ţări care sunt mai active pentru introducerea acestui document”, a estimat senatorul UDMR.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %