0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Introducerea pașaportului de vaccinare împarte Europa în două. Până în momentul de față, liderii Uniunii Europene nu au reușit să ajungă la o decizie. Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat la summit-ul virtual al Consiliului European că este prea devreme să se decidă dacă certificatele de vaccinare trebuie considerate, sau nu, documente de călătorie. Totodată, liderii europeni îi îndeamnă pe cetățeni să evite călătoriile neesențiale în străinătate. ”Există și întrebarea politică, cum te poți asigura că drepturile celor care nu au avut acces la vaccin și ce alternative le oferi celor care au avut motive legitime pentru care nu au avut acces la vaccin? În același timp, cum putem proteja datele personale ale cetățenilor?”
La summit-ul virtual, au participat cei 27 de șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană, analizând, pe de-o parte, situația sanitară, pe de altă parte, au discutat destul de aplicat, subiectul vaccinării.
„În ceea ce privește așa numitul pașaport de vaccinare, cred că e important ce au decis liderii europeni, și anume că ar trebui să există un document la nivel european care să certifice faptul că o persoană este vaccinată. Ce nu au decis încă și urmează să fie analizat, este felul în care acest document va fi folosit, ”, a spus Ursula von der Leyen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %