0 0
Read Time:54 Second

După cum deja se știe, Raluca Turcan vrea să inițieze o nouă lege a pensiei (lucru care pare că se va întâmpla devine un obicei la fiecare patru ani) ocazie cu care se vor schimba mai multe lucruri.
Astfel, Turcan spune că angajații vor fi obligați, conform noii legi care se află la ora actuală în stadiul de proiect, să aleagă între salariu și pensie, adică se va interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Ministrul Muncii a mai anunțat că se discută și modificarea vârstei de pensionare.
“Să existe opțiunea pensionării la 70 de ani și această opțiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie și salariul la stat. Fie pensie și opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă salariul”, a spus ministrul Muncii.
Proiectul urmează să fie discutat cu partenerii sociali și cu toți cei care vor fi implicați, apoi va fi pus în dezbatere publică în vederea adoptării. În prezent, vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și de 63 de ani pentru femei.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %