0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat săptămâna trecută, că pensiile parlamentarilor şi primarilor vor fi tăiate în acest an, posibil chiar în actuala sesiune, existând „voinţă politică” în acest sens.

„Acum un an, USR a depus un proiect de lege pentru a tăia pensiile primarilor. Acesta se află într-un sertar la Comisia de Administraţie. Colegii mei care au fost parlametari legislatura trecută nu au găsit o voinţă politică în acest sens. Lipsa voinţei politice este evidentă când ne uităm la mai multe încercări de a tăia aceste pensii (n.r. speciale), dar care au fost făcute astfel încât să nu treacă. Noi venim cu această voinţă politică. Nu este un proces care să se întâmple peste noapte, este un proces complex şi trebuie să avem toate argumentele de partea noastră, dar cu siguranţă rapid se pot tăia pensiile parlamentarilor şi primarilor. Aceste două categorii pot fi tăiate rapid şi fără probleme. Anul acesta, în această sesiune chiar, sper să se întâmple acest lucru”, a spus, Anvca Dragu.
Pe de altă parte, Anca Dragu, consideră că proiectul bugetului de stat pe anul 2021, lansat în dezbatere publică, joi seara, reflectă responsabilitate, viziune şi dezvoltare, precizând că Parlamentul îl va adopta „cu siguranţă înainte de 1 martie”.
„Mi se pare un buget foarte bine făcut şi ştiu că s-a lucrat foarte mult la Ministerul Finanţelor în ultimele săptămâni. Da, este o soluţie foarte bună pentru acest buget, pentru că el reflectă două elemente extrem de importante: responsabilitate şi viziune şi dezvoltare. De ce spun responsabilitate? Pentru că trebuie, într-adevăr, să avem o plafonare, chiar reducere a cheltuielilor. Aşa merge treaba (…) Trebuie să arătăm un mic efort de revenire într-o logică firească, dincolo de anul 2020, foarte greu 2020”, a afirmat Dragu.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %