0 0
Read Time:3 Minute, 4 Second

Românii nu vor mai primi cardul de energie, iar acest anunț a fost făcut de însuși Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Românii nu vor mai primi cardul de energie, iar acest anunț a fost făcut de însuși Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene. Oficialul a anunțat că acest beneficiu 700 de lei acordat românilor nu tocmai fericiți din punct de vedere financiar, va deveni istorie din 2024. Practic, ultima tranșă de ajutor va fi acordată în septembrie 2023.

Românii nu vor mai primi cardul de energie, iar acest anunț a fost făcut de însuși Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Informaţia a fost confirmată ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, iar anunţul vine în contextul în care Uniunea Europeană a decis să nu prelungească măsurile de sprijin, potrivit observatornews.ro.

Voucherele pentru plata facturilor au o valoare de 1.400 de lei. Prima tranşă de bani pe cardul de energie a intrat în februarie, iar a doua va veni în toamnă.

Românii nu vor mai primi cardul de energie! În România, peste 4 milioane de persoane beneficiază de carduri de energie

Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare, și poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

În baza cardului de energie se pot face plăți ale facturii în următoarele perioade:

Pentru tranșa I – valoare de 700 de lei, în perioada 20.02.2023 – final de decembrie;

Pentru tranșa II – valoare de 700 de lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

Cardurile alocate ambelor tranșe se pot folosi până la data de 27 decembrie 2023 inclusiv, sprijinul neputând fi utilizat în afara termenului de valabilitate prevăzut.

Românii nu vor mai primi cardul de energie!Ce pot plăti românii cu cardul de energie

Este vorba de facturile la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Ajutorul are forma unui card emis pe suport de hârtie, cu care se pot plăti facturi de energie (total sau parțial). Ajutorul se acordă în două tranșe, a câte 700 de lei fiecare.

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Plățile se fac prin mandat poștal. Nu se pot efectua mai mult de 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin.

Plăţile vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, iar banii pentru ajutorul de încălzire vor ajunge la oameni până pe 20 februarie.

Românii nu vor mai primi cardul de energie!Cum se face plata cu cardul de energie

Conform procedurii publicate pe site-ul Poștei Române, procedura de efectuare a plății este următoarea:

1. Poşta Română – aplicație electronică

2. Beneficiarul trebuie:

– să se logheze cu seria cardului de energie

– să încarce documentele online

– să aibă o adresă de mail

3. Confirmarea de plată va fi transmisă la adresa de e-mail a beneficiarului în termen de 5 zile.

Cardul de energie are valabilitatea asigurată până la 31.12.2023, dar plățile se pot efectua la oficiile poștale până în data de 27.12.2023.

În baza cardului se pot efectua plăți în următoarele perioade:

– Pentru tranșa I – valoare de 700 de lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;

– Pentru tranșa II – valoare de 700 de lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.

Pentru prima tranşă de bani pe care românii o primesc pe cardul de energie, plata facturii trebuie făcută până pe 30 iunie 2023.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %