0 0
Read Time:1 Minute, 53 Second

Trăim într-o lume în care arareori mai vezi gesturi de omenie pe stradă. Încrâncenați să ajungem undeva mai repede, apăsați de urgențe de tot felul, înrăiți uneori de greutățile vieții – nu mai vedem nimic din ce se întâmplă în jurul nostru. Marele oraș, în care fiecare își croiește drumul în ritm alert, dezumanizează. A devenit ceva de genul: „Care pe care!”. Omenia, bunăvoința, amabilitatea, fapta bună rămân de multe ori într-un colț de umbră. Nu trebuie să facem gesturi mărețe ca să ne simțim buni, ocazional! Nu trebuie să vină Ajunul Crăciunului, ca să ne simțim bine dăruind. Fiecare își „exersează” umanitatea atât cât a fost educat să o facă sau în acord cu măreția caracterului său.
Se spune că „Adevărata bucurie vine din prisos de OMENIE, vine din bogăţie interioară. Nu te bucuri cu adevărat decât prin dăruire. Eşti mare şi puternic prin ceea ce poţi dărui altora, nu prin ceea ce poţi lua de la ei”. (Ernest Bernea). De multe ori rămânem muţi de admirație în fața unor oameni simpli apți de gesturi de OMENIE mari – oameni care dăruiesc nu pentru că trebuie să-și demonstreze că sunt buni, sensibili la nevoile celorlalți, ci pentru că „așa se cuvine” –simplu, fără alte explicații. Pe ei ar trebui să-i multiplicăm, dacă am putea, sau să-i punem să predea „materia BUNUL SIMŢ” în școli și în Parlament.
Fără să fie vreo sărbătoare anume trecută cu roşu în calendar, pentru că nu ai nevoie de o zi anume ca să o faci specială pe cei din jurul tău,  haideți să ne unim forțele și să-i întindem o mână de ajutor unei familii din comuna Bughea de Jos greu încercate care acum o săptămână, a rămas fără agoniseala de-o viață din cauza unui incendiu care i-a mistuit casa. Este vorba de familia  Călcîi  Cătălin pentru care comunitatea din care face parte încearcă s-o ajute cum poate. În acest sens, sâmbătă, 13 mai, la Căminul Cultural din Bughea de Jos, începând cu ora 21.00, se va organiza un bar de caritate pentru strângerea de fonduri necesare refacerii gospodăriei familiei greu încercate. 

Pentru cei care doresc să doneze o pot face în contul: RO36BTRL0NCRT0014759402

TITULAR CONT: CĂLCÎI CĂTĂLIN

MONEDĂ: RON

SWIFT: BTRL022

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %