0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

Se schimbă iar Codul Rutier 2023! Vei fi sancționat grav dacă nu respecți această regulă!

Se schimbă iar Codul Rutier 2023. Vei fi sancționat grav dacă nu respecți această regulă. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare peste câteva zile, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Ce vor avea de făcut șoferii.

S-a modificat din nou Codul Rutier 2023. Șoferii vor fi amendați substanțial dacă nu respectă această nouă regulă!

 

 

 

 

S-au făcut noi modificări în Codul Rutier, astfel că toți șoferii trebuie să respecte această nouă prevedere dacă vor să nu fie amendați.

Conform noilor modificări aduse legii, șoferii din România vor fi obligați să folosească luminile de întâlnire și în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice, nu doar pe autostrăzi sau drumuri naționale europene.

Luminile de întâlnire vor fi folosite și ziua, pe toate drumurile publice

Legea conform căreia șoferii sunt obligați să folosească luminile de întâlnire în timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri publice și nu doar pe autostrăzi, pe drumurile expres și pe cele europene, ca până acum, a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, și va trebui respectată, după publicarea în Monitorul Oficial.

„În circulația pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere sunt obligați să folosească și în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulația diurnă”, se arată în documentul adoptat de Camera Deputaților.

Cum vor fi pedespsiți cei care nu vor folosi luminile de întâlnire și pe timpul zilei

Cei care nu respectă noile reguli vor primi, în afară de amendă, și aplicarea a 2 puncte de penalizare.

Pe de altă parte, autoritățile au luat măsuri astfel încât cei care modifică kilometrajul mașinilor să poată fi trași la răspundere. Cei care vor fi prinși că au dat înapoi kilometrajul mașinii pot fi pedepsiți de lege.

Modificarea kilometrajului la mașini, pedepsită de lege

Astfel, persoanele care nu respectă legea nr. 142 din 24 mai 2023, care prevede ca toate mașinile să aibă kilometri reali, ar putea ajunge pe mâinile autorităților, întrucât această practică este considerată ca fiind frauduloasă. Legea a intrat în vigoare din data de 29 mai.

Este interzisă manipularea odometrului unui autovehicul, solicitarea manipulării odometrului sau orice acțiune de natură să influențeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurși de un autovehicul!

Manipularea odometrului, practica frauduloasă

„În sensul prezentei legi, prin manipularea odometrului se înțelege practica frauduloasă de modificare voită și neautorizată a kilometrajului real indicat de odometrul unui autovehicul”, se arată în actul normativ.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %