0 0
Read Time:3 Minute, 7 Second

Argeșul a trecut pragul de o sută de mii de persoane vaccinate împotriva Covid-19.La acest rezultat s-a ajuns și datorită evenimentului organizat, în perioada 22-23 mai, de către Instituția Prefectului Argeș, Direcția de Sănătate Publică Argeș și Filarmonica Pitești având alături Consiliul Județean Argeș. Dacă startul Maraton FEST a fost dat sâmbătă, 22 mai, de către echipa de medicală voluntară formată din medici și asistenți medicali de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, duminică voluntari pentru sănătatea argeșenilor s-au oferit colegii lor de la Spitalul de Pediatrie Pitești.Centrul de vaccinare a fost amenajat în incinta Prefecturii Argeș, iar vaccinul pus la dispoziția populației de către autoritățile argeșene a fost Pfizer BionNTech.
Și duminică, desfășurarea în condiții sigure a acestui maraton a fost asigurată de personal medical profesionist. Echipa de asistenți medicali voluntari de la Spitalul de Pediatrie Pitești a fost formată din: Adela Silveanu, director de îngrijiri medicale, Carmen Voicu, Constanța Gherase, Aura Temiac, Gabriela Rusea, Camelia Adămoiu, Mihaela Mihai, Mihaela Nicolaescu, Rely Ilinca,Cosmina Iacob, Elena Bădescu Matei, Florența Fulger, Carmen Lică, Gabriela Stancu. De asemenea, din cadrul Spitalului de Pediatrie au participat și infirmierele:Florentina Gîu, Elisabeta Radu, Gabriela Cucu, Ionela Dragomir, Simona Chiriac,Liliana Grigore, Loredana Ivănescu.În mesajul său către echipele medicale voluntare, dr. Sorina Honțaru,
director DSP Argeș, a afirmat: ,,Le mulțumesc tuturor medicilor și asistenților medicali din Spitalul Județean de Urgență Pitești și din Spitalul de Pediatrie Pitești,dar și studenților participanți care s-au oferit voluntari din grijă pentru sănătatea argeșenilor mai ales că au făcut un efort suplimentar în aceste două zile de maraton.Le mulțumesc și argeșenilor care au participat în număr destul de mare la acest eveniment. Recunoștința mea se îndreaptă către toți cei care și-au unit forțele în această acțiune de vaccinare și împreună cu care am format o echipă dorindu-ne ca printr-o vaccinare accelerată să revenimin curând la o viață normală. A fost un maraton organizat din dorința de a oferi populației argeșene oportunitatea de a se vaccina împotriva Covid – 19. Acest demers face parte din lupta pe care o ducem de peste un an și pe care ne dorim să o câștigăm. Am fost de la bun început alături de medici și asistenții medicali din județul Argeș și este firesc să rămânem împreună până când vom fi declarați învingători. Doar împreună putem învinge pandemia ”.
Întotdeauna un puternic susținător al campaniilor de sănătate, Estera Stămoiu,
președintele OAMGMAMR Argeș, a declarat: ,,S-a încheiat un eveniment de care argeșenii aveau nevoie și pe care, iată, autoritățile argeșene l-au organizat tocmai pentru a veni în sprijinul sănătății populației. Adresez mulțumirile mele și recunoștința tuturor asistenților medicali, din cadrul Spitalului de Pediatrie Pitești,care nu au pregetat să se ofere voluntari pentru sănătatea semenilor lor deși au făcut un efort în plus așa cum, doar cu o zi înainte au făcut asistenții medicali și medicii de la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Este un gest de altruism, de generozitate necondiționată pus în slujba comunității, iar astfel de gesturi sunt menite să apropie, să solidarizeze comunitatea. Ne dorim cu toții să fim cât mai aproape de momentul în care vom începe să vorbim la trecut despre această pandemie.Depinde doar de noi cât de repede putem să ajungem la acel moment.Le mulțumesc argeșenilor care au ales să se vaccineze în acest weekend și sper ca gestul lor să fie urmat și de cei care încă nu s-au vaccinat. Este important să alegem să ne protejăm sănătatea și să înțelegem că doar prin acest efort comun, numit solidaritate, vom reuși. Ne vaccinăm ca să ne salvăm,ne vaccinăm pentru că merităm să trăim fără restricții, merităm să ne întoarcem la împărtășirea emoțiilor și la îmbrățișări ”.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %