0 0
Read Time:3 Minute, 19 Second

Țâroiu către Lăsconi: ” Mi se pare cam ….mare suma!
Lăsconi către Țâroiu: ” Mie, suma mi se pare cam…..mică, sincer!
De-a râsul, plânsul!!!! Ba e mare, ba e …mică!!
Bugetul local pe 2021 a fost votat în unanimitate în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din 21.04.2021 chiar dacă au mai fost puse întrebări lămuritoare de către consilierii locali PSD pentru clarificarea diferitelor sume alocate pe anumite capitole. Un lucru este clar: fostul edil, Țâroiu și actualul edil, Lăsconi nu au reușit să cadă la pace în ceea ce privește……”lungimea” sumei alocate evenimentului de anvergură „Câmpulung, capitala scrisului românesc”, făcându-l să se enerveze până și pe semnatarul primei scrisori scrisă în limba română, Neacșu pentru aberațiile lor și asta pentru că unul zice că suma este mare, celălalt, ba că este mică. Cine să-i mai înțeleagă? Pentru că cei 2 milioane de lei care au fost alocați pentru evenimentul „Câmpulung, capitala scrisului românesc” de către edilul Lăsconi i s-au părut a fi bani foarte mulți fostului edil Țâroiu, acesta a intrebat-o pe actualul edil Lăsconi pe ce se vor duce banii, fiind oarecum nelămurit de evenimentele care vor fi organizate și ce vor reprezenta ele. Așa cum ne-a obișnuit, edilul Lăsconi, care se află într-o luptă permanentă cu fostul edil Țâroiu i-a răspuns în stilul caracteristic, ținând să-l contrazică la afirmația legată de sumă că, din contră, ei i se pare….mică. Și-a continuat șarada, specificând și totodată, asigurându-ne pe noi, câmpulungenii, că vom avea parte de niște evenimente cum nici cu gândul n-am putea visa și de acest lucru suntem siguri, pentru că la organizarea acestor evenimente se pricepe și, vorba aia, bucureștenii de-abia așteaptă să vină la Câmpulung, pe bani grei ca să ne educe pe noi, cei din provincie. Așa că, sfatul nostru către câmpulungeni ar fi să-și ia gândul de la paranghelii, de la mici, bere, muzică bună și să pună mâna să învețe să scrie corect românește, să mai citească și ei o carte ca să nu se facă de băcănie atunci când vor veni „îmbuibații” de carte de la București la noi.

Liviu Țâroiu: „Aș avea rugămintea doamna primar, să precizați la suma de 2 milioane lei primită de la Guvern pentru „Câmpulung, capitala scrisului românesc” care vor fi evenimentele și ar fi bine ca la ședința ordinară de Consiliu Local să fie prezentate. Suma mi se pare destul de mare și nu sunt specificate evenimentele care vor fi organizate”.

Elena Lăsconi: ” Da, o să vi le prezentăm în detaliu. Mie, suma mi se pare mică, sincer. Eu cred că cea mai mare problemă a României în momentul de față, este educația iar cei 2 milioane de lei nu vor fi bani cheltuiți pentru paranghelii. Vom merge foarte mult pe educație în condițiile în care trâim vremuri în care se scrie prescurtat, prost, agramat, chiar și în instituțiile de stat, cred că este foarte important să marcăm acest eveniment pentru că este vorba de limba română scrisă.Tocmai de aceea, toate evenimentele care vor fi faine care vor atrage foarte mulți oameni, vor avea ca principiu de bază: educația. Tocmai de aceea, când am făcut discuții cu Administrația Prezidențială și invitația pe care o s-o trimitem președintelui României care știți că este cu ” România educată”, este pe acest principiu de educație. Mai mult decât atât: Câmpulungul este singurul oraș din România, pe care dacă-l vedeți desfășurat pe hartă are cea mai mare concentrare de instituții de învățământ dintre toate celelalte. Mie mi se pare grozav că avem această posibilitate și această bucurie să ne închinăm în fața limbii române care este într-adevăr, o comoară.Știu că vi se pare pueril pentru că v-ați gândit probabil, la petreceri, la paranghelii și alte investiții de genul ăsta. Nu, noi, vom face evenimente faine așa cum am subliniat dar ca principiu de bază va fi educația”, a declarat Lăsconi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %