Tichetele cadou oferite de firme anagajaţilor vor fi considerate venituri salariale, dacă vor depăşi o anumită sumă şi vor fi ca atare impozitate, după ce vineri a apărut o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens.
Excepţie de la această regulă, vor face tichetele primite cadou de 8 maie, Paşte, Crăciun şi 1 iunie. Totuşi şi acestea se vor impozita daca valoarea lor depăşeşte 150 de lei pentru fiacre ocazie. Odată cu aceste modificări, aproape toate aceste bonusuri oferite de firme vor fi impozitate de stat. Ordonanţa de Urgenţă prin care se schimbă regimul fiscal al tichetelor acordate angajaţilor a fost publicată vineri în Monitorul Oficial. „În cazul cadourilor în bani și/sau natură, inclusiv tichetele cadou oferite de angajatori, veniturile sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, în fiecare ocazie dintre cele de mai jos, nu depășește 150 de lei: # cadouri oferite angajaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, cu ocazia Paștelui, Crăciunului, și a sărbătorilor similare ale altor culte religioase; # cadouri oferite angajaților cu ocazia zilei de 8 martie; # cadouri oferite angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia zilei de 1 iunie”, prevede actul normativ publicat vineri în Monitorul Oficial.
Angajatorii români obișnuiesc să își recompenseze angajații prin acordarea de astfel de tichete, cu diferite ocazii. Cele mai consistente, dar și frecvente tichete de cadou oferite de companiile românești sunt cele din preajma sărbătorilor de iarnă și sărbătorilor pascale. Angajatorii obișnuiesc fie să acorde tichete cadou, fie pachete care conțin diverse bunuri de consum, preparate special pentru masa de Crăciun sau de Paște.