0 0
Read Time:2 Minute, 32 Second

Un accident rutier produs s-a produs ieri, în jurul prânzului, pe raza comunei Rucăr și care putea avea consecinţe din cele mai grave. Un autoturism marca Toyota Yaris, condus de o şoferiţă, de 57 de ani, din Bucureşti, în care se mai aflau şi doi pasageri, a plonjat într-o râpă la o adâncime de circa 25 de metri. Cele 3 victime au rămas blocate în autoturism, iar pentru extragerea lor a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung cu două autospeciale de intervenție și o ambulanţă Smurd, însoțiți și de un echipaj din cadrul serviciului de ambulantă județeană. De asemenea, la locul evenimentului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri al Punctului de lucru Rucăr, al ISU Argeş. Ca să scoată pasagerii, pompierii au îndepărtat uşile autoturismului.

Cei trei ocupanți ai autoturismului: Viorica D. (57 ani), împreună cu soţul ei, Ioan D.(80 ani) şi Ion M.(84 ani), toţi din Bucureşti, plecaseră spre Rucăr pentru a petrece ceva timp la o cabana din zonă. Necunoscând probabil, zona bine, Viorica D., a greşit drumul şi a ajuns în zona în zona Hidrocentralei Râușor, pe un drum forestier. Şi-a dat seama că nu este traseul pe care trebuia să meargă spre destinaţie, astfel că şoferiţa a vrut să întoarcă autoturismul, numai că manevrele pe care aceasta le-a efectuat nu au fost tocmai inspirate. A scăpat maşina de sub control, iar autoturismul s-a dus în râpă, circa 25 de metri, pe o pantă cu o înclinaţie pronunţată.
Ocupanţii au fost scoşi de pompieri
Cele 3 victime au rămas blocate în autoturism, iar pentru extragerea lor a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la Detaşamentul de Pompieri Câmpulung cu două autospeciale de intervenție și o ambulanţă Smurd, însoțiți și de un echipaj din cadrul serviciului de ambulantă județean. De asemenea, la locul evenimentului s-a deplasat şi un echipaj de pompieri al Punctului de lucru Rucăr, al ISU Argeş. Ca să scoată pasagerii, pompierii au îndepărtat uşile autoturismului. “Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, s-a stabilit că o femeia de 57 de ani, din București, care conducea un autoturism pe un drum forestier de pe raza localității Rucăr, în zona Hidrocentralei Râușor, ar fi ieșit în afara părții carosabile, în împrejurări care urmează să fie stabilite prin cercetări, răsturnându-se într-o zonă cu înclinație pronunțată.După eveniment, atât conducătoarea auto, cât și ceilalți doi ocupanți, respectiv bărbatul de 80 de ani, din București, și cel de 84 de ani, tot din București, au fost transportați la o unitate medicală pentru investigații. Cei doi sunt fără răni vizibile, doar bărbatul de 84 de ani are ca diagnostic preliminar o escoriație la cap. Întrucât evenimentul s-a petrecut pe un drum ce nu este deschis circulației publice, drum forestier, acesta nu întrunește elementele constitutive ale unui accident de circulație”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş. S-a constatat că cei trei purtau centurile de siguranţă, ceea ce i-a salvat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %