0 0
Read Time:2 Minute, 56 Second

VACCINAREA – RESPONSABILITATE PENTRU SĂNĂTATE

Protecția pacienților, promovarea sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor sunt datorii profesionale etice fundamentale ale asistenților medicali.Contextul pandemiei, din nou îngrijorător, dar și datele convingătoare referitoare la eficacitatea vaccinului în limitarea transmiterii virale, pledează pentru accelerarea vaccinării. Astfel, mobilizarea socială și profesională este esențială!
Este necesar să ne raportăm cu toții la sursele corecte de informare, specialiștii din domeniul medical fiind o sursă credibilă, a căror pregătire și experiență profesională nu poate fi contestată. Potrivit acestora, la momentul actual, vaccinarea ocupă primul loc între măsurile de stopare a pandemiei de Covid – 19. Reprezentanții Ministerului Sănătății au informat că, în România, 60% dintre asistentii medicali din spitalele publice sunt vaccinați împotriva COVID-19. Acest procent poate fi o dovadă suficientă pentru faptul că cei pregătiți să îngrijească sănătatea și viața au optat pentru a-și proteja propria sănătate și viață, cât și a celor din jur, iar gestul lor este un exemplu demn de urmat.
Inițiatoare a unei campanii de vaccinare, încă de la începutul acestui an, Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali Argeș a făcut următoarele precizări:
,,Mobilizându-se exemplar de la debutul acestei pandemii, asistenții medicali au salvat vieți, au atenuat suferințe, au tratat, îndeplinindu-și menirea profesională cu dăruire și sacrificiu. Nimeni nu ar trebui să uite acest fapt! Vaccinându-se într-un procent semnificativ, au oferit tuturor o dovadă suplimentară a angajamentului lor profesional și a necesității aderării populației la vaccinare. Însă toate eforturile de convingere și de mobilizare sunt diminuate de o neîncredere a populației. Este nevoie în continuare de creșterea gradului de încredere al populației în vaccinare. Ca profesioniști, trebuie sa rămânem parte a acestui efort comun.
Este necesar să conștientizăm faptul că reusita oricărei campanii de vaccinare depinde de gradul de încredere pe care reușim să îl câștigăm din partea comunității. Încrederea reprezintă cel mai important factor al acestei reușite. Trebuie să abordăm în mod evident strategii de informare, prevenire, educație și formare, mai degrabă, decât o logică coercitivă, căutând să convingem, decât să constrângem. A alege să te vaccinezi este o dovadă de responsabilitate, vaccinarea fiind și prima dintre armele cu care putem învinge pandemia de coronavirus. Teama și numeroasele întrebări pe acest subiect sunt absolut firești, iar pentru a alunga îndoiala avem nevoie de surse corecte de informare.
Pentru a veni în sprijinul comunității argeșene, filiala județeană a Ordinului Asistenților Medicali Argeș va continua seria de întâlniri între asistenții medicali argeșeni și reprezentanți de elită din corpul medical. Obiectivul principal rămâne acela de a oferi asistenților medicali toată pregătirea necesară pe acest subiect, deoarece ei se află în strânsă legătură cu întreaga comunitate. Avem datoria să câștigăm lupta cu pandemia!
Luna septembrie reprezintă o răscruce de drum. Depinde de noi dacă alegem drumul cel bun, dacă am păstrat atât de vie experiența dramatică a anului trecut, încât să facem tot ce ne stă în putință pentru a nu o repeta.
Unele dintre cele mai copleșitoare imagini sunt acelea ale copiilor care poartă mască. Să facem tot ce depinde de noi pentru a le reda copilăria, pentru a lasă la iveală zâmbetul lor! Și al nostru, în egală măsură! Acesta este obiectivul pe care îl avem și care mă motivează, ca lider al asistenților medicali argeșeni, să fac apel atât la colegii pe care îi reprezint, cât și la argeșenii, care sunt părinți și bunici, să înțeleagă faptul că cel mai mare beneficiu al vaccinării este însăși viața, deoarece dacă aleg vaccinarea, protejează atât sănătatea dumnealor, cât și sănătatea celor dragi. Împreună ne vaccinăm, împreună ne salvăm!”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %