0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Recent, autoritățile au decis să crească salariile pentru angajații Ministerului Afacerilor Interne. Mai exact, este vorba despre o creștere semnificativă, de 75%, dar de care angajații nu pot beneficia decât în anumite condiții.

Creștere de 75% din salariul de bază

Potrivit unui ordin al MAI, angajaţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor beneficia de o majorare de 75% a salariului de bază. Ordinul se aplică o singură dată în situaţia în care salariații nu au putut să îşi ia, nici ei şi nici partenerii lor, zile libere plătite când şcolile au fost închise sau când cursurile fizice au fost suspendate.
Angajații care nu au putut să îşi supravegheze copiii de până în 12 ani când şcolile au fost închise pot primi o creştere de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de echivalentul pe zi a 75% din câştigul salarial mediu brut pe ţară, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada respectivă. Majorarea salarială se acordă în următoarele condiții:
-salariatul nu desfăşoară muncă la domiciliu;
-nu sunt vacanţe şcolare;
-celălat părinte al copilului NU beneficiază de zile libere plătite, conform OUG 147/2020;
-celălalt părinte NU este în munca la domiciliu sau telesalariat;
-celălalt părinte NU se află în concediu de creştere copil, nu este asistent personal al unuia dintre copiii aflaţi în intreţinere;
-celălalt părinte NU se află în concediu de odihnă sau concediu fără plată;
-celălalt părinte NU are contractul de muncă suspendat temporar;
-celălalt părinte NU realizează venituri impozabile din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %