0 0
Read Time:3 Minute, 34 Second

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, edilul Elenă Valerica Lăsconi împreună cu consilierul pe probleme de Sănătate, Andrei Aron au anunțat că vor începe lucrările de reabilitare, modernizare și utilare a parterului Policlinicii, o clădire veche asupra căreia nu s-a mai intervenit de foarte mult timp. Acest lucru se va face în urma unei sponsorizări primite din partea unei farmacii, sumă ce se ridică la 400.000 lei, bani care au intrat în visteria Primăriei încă din luna decembrie a anului trecut. Totodată se mai dorește montarea unui lift care să ușureze persoanelor cu probleme de sănătate accesul la etajele superioare și cei care vor sprijini financiar acest proiect vor fi HOLCIM și ASCM. Cu toate că suma pare inițial, destul de mare din păcate, pentru planurile pe care le are edilul, este insuficientă, fapt pentru care aceasta caută să găsească alți bani din sponsorizări pentru ca la final, Policlinica, să arate civilizat și să ofere servicii medicale de calitate câmpulungenilor. Este doar un prim pas, pe care edilul îl face în confirmarea spuselor sale încă de la începutul mandatul: că va atrage cât mai mulți bani din sponsorizări pentru a schimba fața Câmpulungului. De asemenea, se caută soluții financiare pentru schimbarea aparaturii de la Radiologie și cumpărarea unui ecograf și a unui mamograf. Tatiana PETRESCU
„Începem reabilitarea Policlinicii cu ajutorul unei farmacii care a acceptat să pună umărul alături de noi pentru a reface această Policlinică pentru că nu există altă soluție în acest moment să aducem Policlinica la nivel european decât prin sponsorizare. Deja avem în cont 400.000 lei și vom începe să lucrăm la partea de parter”, a declarat edilul Lăsconi.
” S-au demarat cât de cât procedurile pentru a reabilita parterul. Ne interesează foarte mult să reabilităm partea de hol și să și montăm un lift la care am mers pe varianta să-l facem în aceelași mod cum a fost făcut și Laboratorul de PCR, adică în sistem privat, fără implicarea Primăriei, tocmai ca să putem să mișcăm mai repede lucrurile. Partea de Centru de recoltare este cea care ne interesează foarte mult și dorim să o putem muta de la etajul doi la parter, să fie cât mai accesibilă pentru cei care vor să acceseze analizele acestui laborator. De altfel, noi, investim constant în laborator și încercăm pe cât posibil ca analizele din spital să fie cele mai bune din oraș dar în același timp, vrem să oferim și condiții mult mai bune celor care vor să le acceseze. Ne interesează foarte mult să-i dăm un alt aspect, să fie mult mai curat chiar dacă și acum se fac eforturi pentru menținerea curățeniei date fiind condițiile de acolo. Suma pe care o avem acum la dispoziție este o sumă destul de mare privită din exterior dar considerăm că este o sumă insuficientă pentru ceea ce ne dorim noi să facem și la câte nevoi sunt acolo. O să mai încercăm să găsim soluții financiare pentru ca și primele două etaje să fie reabilitate. Al doilea etaj este cel cu Radiologia și proiectele noastre prioritare sunt schimbarea acelor aparaturi de acolo și îmbunătățirea sistemului de Radiologie din Policlinică pentru că încercăm să degrevăm pe cât posibil Spitalul de investigațiile radiologice și să oferim o paletă cât mai largă de servicii pentru câmpulungenii care au nevoie de ele. S-a dorit începerea reabilitării parterului pentru că aici se află Pediatria pe care am considerat-o foarte importantă plus că este locul unde vin oamenii și aici cam au treabă, la parter. Am zis să aducem la parter ce este mai accesat de câmpulungeni: Laboratorul și Pediatria, acestea sunt două puncte de interes și am zis să le punem pe ele la punct și apoi, să ne concentră și pe restul. Se caută o soluție de finanțare privată și în ceea ce privește aparatura care este foarte veche dar și pentru reabilitarea celorlalte spații existente. Ne dorim să găsim finanțare și pentru partea de Radiologie, în sensul că ne dorim un aparat de radiologie din secolul acesta, un ecograf și un mamograf, la partea de etaj care și aceea va fi reabilitată. O mare problemă este și acoperișul pentru că apa s-a infiltrat și nu se mai poate folosi instalația electrică „, a declarat Andrei Aron.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %