
Iată că asemenea versurilor din cântecul „Jeana” al lui Mărgineanu: ” Jeana nu e moartă/Jeana se transformă „, extrapolând puțin, putem spune același lucru și despre Liviu Cioacă, care după ce a pierdut funcția de conducere a Casei de Cultură Tudor Mușatescu, se transformă și devine președintele Cenaclului I.D Negulici, după ce Nicolae Mihăilă a abdicat din….onoare și mâhnire. Așadar, după doi ani de când s-a aflat la conducerea Cenaclului de Arte I. D Negulici, Nicolae Mihăilă a renunțat la funcția de președinte și ai-a predat ștafeta fostului director al Casei de Cultură Tudor Mușatescu, Liviu Cioacă.
„Decizia pe care am luat-o a fost determinată în primul rând de faptul că atunci când am preluat această funcție am spus că voi sta doar doi ani conform statutului vechi, timp în care mi-am propus niște obiective pe care mi le-am asumat împreună cu Comitetul de conducere al Cenaclului și pe care ni le-am fi dorit să le îndeplinim. Din păcate, timpul s-a scurs în defavoarea mea pentru că cei doi ani au trecut foarte repede și planul meu de a fi la conducere, s-a încheiat”, și-a motivat Nicolae Mihăilă gestul abdicării.
Fostul președinte al Cenaclului s-a arătat dezamăgit de faptul că pentru marele proiect organizat de Primăria Câmpulung: „Câmpulung, capitala scrisului românesc”, Cenaclul, nu a fost implicat în acest proiect:
” La un eveniment așa de mare ar fi trebuit să concure și eforturile altor entități culturale care au făcut și fac eforturi pentru a susține cultura în municipiul nostru de peste 30 de ani la anumite standarde. Evident, factorul politic este determinant și în acest caz și bănuiesc că actuala administrație publică a gândit și a cântărit foarte bine evenimentele pentru care poate să aloce un buget și care ar fi resursele umane necesare. Nu cunosc în detaliu, dar am văzut propunerile de proiecte care vor fi puse în practică cu ocazia acestui eveniment mult așteptat”
În calitate de președinte al Cenaclului ID Negulici, Nicolae Mihăilă a trimis către Primăria Câmpulung câteva propuneri care au fost luate în calcul de edilul Lăsconi:
” Eu am discutat cu câțiva dintre membrii cenaclului și în urma discuțiilor s-au născut câteva idei și astfel s-a ajuns la 10 propuneri care au fost îmbrățișate de conducerea Primăriei, lucru care mă bucură dar m-ar fi bucurat mai mult o implicare și mai largă a oamenilor de cultură care sprijină cultura din municipiul Câmpulung. Eu cel puțin, la propunerile de proiecte pe care le-am înaintat Primăriei, la unele dintre ele nu voi renunța nici după acest eveniment”
Supărarea fostului președinte mai vine și de la faptul că în proiectul municipalității nu este implicat nici Clubul colecționarilor din Câmpulung:
„Am propus o acțiune chiar din colectivul din care fac și eu parte și cred că zarurile erau deja, aruncate în sensul că pentru alte entități culturale este greu să acceadă pe un plan probabil, gândit mai bine înainte de a ne exprima și noi dorința de a participa la acest eveniment. Ce pot să vă spun este că, noi, cei din Clubul colecționarilor avem în vedere o acțiune menită de a aduce publicului larg câteva dintre identitățile sale cel puțin, la capitolul cunoaștere și asta probabil, se va observa chiar în decursul acestui an”.
Despre toate aceste nemulțumiri și propuneri aduse în atenția edilului Lăsconi, mesajul a fost următorul:
” Lista evenimentelor legate de „Câmpulung, capitala scrisului românesc” prezentată Consiliului Local și presei nu este definitivă, poate suporta modificări mai ales, în contextul pandemic actual. Dacă Cenaclul I.D Negulici va prezenta un proiect educațional potrivit tematicii evenimentului îl vom lua în considerare”