La noi, românii există o vorba ” Facerea de bine…..de mamă! „. De acest lucru s-a lovit unul dintre cei mai iubiți consilieri locali PNL aflați în actualul Legislativ, și aici ne referim la medicul Anca Dumitrescu, o minune de femeie, bună de pus la rană. În 2018, aceasta împreună cu alți doi consilieri locali, Ionel State și Adrian Vlădău au vrut să facă o faptă bună și să ajute pe fiica unei colege peneliste în obținerea unui împrumut, tânără care s-a dovedit a fi țepara anului și asta pentru că după ce s-a văzut cu banii la teșcherea, a uitat să-și plătească datoriile, ba mai mult, țepele individei au lăsat „olteni” pe mulți musceleni care au avut încredere în agenția de voiaj , acolo unde țepara lucra ca agent de turism. Acum trei ani, cei trei giranţi ai împrumutatei s-au trezit, că sunt chemaţi în instanţă, într-un dosar de executare silită, deschis din cauza debitului neonorat. Numai că dintre cei trei giranți, numai Anca Dumitrescu a fost supusă executării silite, achitând în totalitate datoria şi costurile executării. Prin urmare, medicul s-a îndreptat împotriva colegilor consilieri, care, împreună cu datornica Flintea, au fost obligaţi, în această primăvară, să-i restituie sumele poprite.

Doar medicul Anca Dumitrescu a plătit datoria țeparei

CAR Elisan IFN a apelat la serviciile Biroului Executorului Judecătoresc Muraru Tătoiu Bogdan, care, în toamna anului 2018, a deschis o acţiune la Judecătoria Câmpulung, în numele creditorului, care avea de recuperat bani de la Flintea. Pe 29 octombrie 2018, instanţa a admis cererea şi a încuviinţat executarea silită, prin toate modalităţile prevăzute de lege, în baza contractului de împrumut din 6 iulie 2017, în vederea recuperării de la Ioana Andreea Flintea, Anca Florentina Dumitrescu, Ionel State şi Adrian Vlădău a sumei de 34.673,50 lei. Cei aproape 35.000 lei reprezentau debitul restant, dobânda aferentă şi penalităţile de întârziere, care urmau a fi actualizate. Acestei valori i se adăugau dobânda legală şi cheltuielile de executare.
Așa cum era normal, pentru a-și recupera banii, Anca Dumitrescu, s-a îndreptat împotriva colegilor

Pusă într-o asemenea situaţie neplăcută, Anca Dumitrescu a ripostat tot la instanţă, chemându-i în judecată pe Flintea, State şi Vlădău. Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Câmpulung, în august 2020, şi s-a încheiat în martie 2021. Pretenţiile medicului de la TBC au constat în suma rezultată ca urmare a executării silite. Altfel spus, colegii de partid şi de Consiliu Local să fie obligaţi de instanţă să-i plătească suma reţinută acesteia în dosarul de executare din 2018, respectiv 34.675 lei. Plus cheltuielile de judecată. „În urma executării, s-a constatat că reclamanta este giranta cea mai solvabilă. În aceste condiţii, s-a reţinut, prin înfiinţarea popririi, întreg debitul, la care s-au adăugat şi cheltuielile de executare, în mod exclusiv, de la reclamantă.”
Suma reţinută Ancăi Dumitrescu şi virată în contul executorului judecătoresc s-a apropiat de 40.000 lei, după cum reiese dintr-o adresă din februarie 2021 a Spitalului TBC Câmpulung, depusă la instanţă. În ceea ce-i priveşte pe pârâţii Ionel State şi Adrian Vlădău, aceştia n-au ripostat, printr-o întâmpinare, faţă de pretenţiile colegei lor din Consiliul Local dar pe parcurs, s-au răzgândit.
State şi Vlădău au ripostat cu apel la hotărârea care i-a dat câştig doctoriţei Dumitrescu

Pornind de la textul legii şi de la calitatea celor trei politicieni de debitor principal, respectiv de giranţi în contractul de împrumut, care generează un raport de solidaritate între ei, instanţa a admis acţiunea Ancăi Dumitrescu. Ionel State, Adrian Vlădău şi Ioana Flintea au fost obligaţi să-i achite doctoriţei suma de 39.773 lei, plus 1.645 lei, cheltuieli de judecată. Pe 17 mai 2021, Ionel State şi Adrian Vlădău au formulat apel.