Administrația Națională „Apele Române” monitorizează permanent exploatrea resurselor de apă/satisfacerea cerințelor de apă precum și modul de aplicare a prevederilor Planului de restricții și folosirea apei în perioade deficitare.
Din cele 120 de secțiuni de monitorizare a secetei hidrologice la nivel național, la 34 de secțini s-au înregistrat debite sub cel minim necesar pentru satisfacerea cerințelor sub aspect cantitativ.
În spațiul hidrografic Argeș-Vedea sunt 3 astfel de secțiuni: stația hidrometrică Malu cu Flori -râul Dâmbovița influențat de orarul de funcționare CHE Clăbucet, stația hidrometrică Căpățâneni, pe râul Argeș, stația hidrometrică Poenari, debitele medii zilnice înregistrate fiind superioare valorilor critice, neaplicându-se până acum, prevedrile Planului de de restricții și folosire a apei în perioadele deficitare.
Conform prognozelor emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în luna august, regimul hidrologic în bazinul hidrografic Argeș-Vedea se va situa la valori cuprinse între 30 și 50% din mediile multianuale lunare. La fel va fi și în septembrie și în octombrie.
În prezent, din evoluția nivelurilor înregistrate la cele 60 de stații hidrometrice din bazin, tendința pe cursurile de apă este de scădere și staționare. Coeficientul de umplere în principalele lacuri de acumulare din bazinul hidrografic Argeș-Vedea este de 79,4%, însumând 584,42 milioane metri cubi de apă.
Cel mai scăzut volum de apă se înregistrează în acumulaewa Pecineagu, pe râul Dâmbovița. Chiar dacă rezervele de apă sunt în scădere, prin exploatarea coordonată și eficientă a acestora este asigurat necesarul de apă brută pentru beneficiarii din sursa de apă de suprafață în regim centralizat.
Echipele Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea desfășoară în mod constant activități pentru întreținerea cursurilor de apă și a lucrărilor hidrotehnice.
În această perioadă, la Barajul Râușor, personalul din cadrul formației, desfășoară lucrări de cosire și de întreținere a digurilor acumulării situată pe Râul Târgului. Barajul Râușor se află în patrimoniul și exploatarea Administrației Bazinale Apele Române. La fel și întinsa acumulare de apă.
Suprafață totală a lacului de acumulare este de 190 de ha, iar volumul este de 60 milioane de metri cubi de apă. Acumularea are o lungime de 4,5 km pe Râul Târgului și 2,8 km pe Râușorul Lereștiului. Principalul rol al amenajării este alimentarea cu apă a municipiului Câmpulung(situat la 16km în aval) și a localităților limitrofe, constituind și o importantă rezervă pentru municipiul București.
Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea administrează apele din domeniul public și infrastructura formată din : lacuri de acumulare, diguri de apărare împotriva inundațiilor, canale, derivații interbazinale, prize de apă și alte lucrări specifice precum și infrastructura sistemelor de veghe hidrologică, hidrogeologică și de monitorizare a calității resurselor de apă aflate în patrimoniul său, în scopul cunoașterii și gestionării resurselor de apă de suprafață și subterane din spațiul hidrografic Argeș Vedea.