0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Alina Gorghiu: „Curtea de Justiţie a UE a avut termen în cazul prinţului Paul”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunțat că ieri, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene are termen în procedura întrebărilor preliminare cu care a fost sesizată de către instanţa din România în cazul prinţului Paul.

„ Ieri, a fost termen la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în procedura întrebărilor preliminare cu care a fost sesizată de către instanţa din România în cazul prinţului Paul. Este vorba despre sesizarea făcută de Curtea de Apel Braşov, care vizează aspecte privind respectarea legislaţiei UE în materia mandatului european de arestare în cazul predării prinţului Paul”, a transmis Alina Gorghiu, potrivit Ministerului Justiției.

Aceasta  a mai spus  că acest caz este „deosebit de important” pentru statul român, fiind admisă solicitarea de a se dezbate în procedură de urgenţă, și că opinia Comisiei Europene a fost în acord cu cea a statului român.

„Aceasta a propus Curţii să răspundă la întrebările preliminare în sensul că executarea unui mandat european de arestare de către un stat membru nu poate fi refuzată pentru simplu motiv că un alt stat membru a refuzat anterior executarea aceluiaşi MEA emis împotriva aceleiaşi persoane şi pentru aceleaşi fapte”, mai arată Alina Gorghiu.

„În plus, Comisia a arătat că un stat membru nu poate refuza executarea unui MEA doar în baza unor pretinse nereguli privind depunerea jurământului de către membrii completului de judecată al instanţei de condamnare, fără a fi constatate deficienţe sistemice sau motive întemeiate şi serioase care să îi încalce persoanei extrădabile un drept fundamental. Facem toate demersurile pentru a-i aduce pe fugari în ţară”, a mai scris ministrul Justiţiei.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %