0 0
Read Time:1 Minute, 26 Second
Guvernul a aprobat Nota privind transmiterea unei cereri către Consiliul Local al Municipiului Pitești, în scopul adoptării unei hotărâri care are ca obiect trecerea unui imobil din domeniul public al Municipiului Pitești în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Tribunalului Argeș, pentru realizarea obiectivului de investiții „Sediu nou Judecătoria Pitești”.
Alina Gorghiu, ministra justiției, a declarat: ”Pași importanți pentru noul sediu al Judecătoriei Pitești!  Guvernul a aprobat un demers important al Ministerului Justiției în acest sens. Dacă ne uităm la schema de personal, la numărul de justițiabili, la cerințele de funcționare, spațiul actual a devenit insuficient pentru această judecătorie și numai un sediu nou poate asigura condițiile optime de funcționare.
Pentru noi, continuarea investițiilor pentru modernizarea instanțelor din România reprezintă o prioritate. În județul Argeș, recent am avut bucuria de a inaugura noul sediu al Judecătoriei Costești, o investiție de peste 22 milioane lei realizată în colaborare cu Banca Mondială.
De asemenea, îmi doresc să avem la Mioveni o nouă judecătorie, gândită ca un proiect pentru anii următori.
În două județe vecine Argeșului au fost inaugurate anul trecut, noile sedii ale judecătoriilor din municipiile reședință de județ Târgoviște și Slatina și iată că pe măsură ce finalizăm unele investiții, demarăm altele pentru a îmbunătăți în continuare infrastructura justiției.
La Pitești, a fost identificat imobilul necesar ca urmare a comunicării foarte bune cu factorii de decizie din sistemul judiciar din Argeș. În urma aprobării date de Guvern, va fi transmisă o cerere Consiliului Local al Municipiului Pitești pentru adoptarea hotărârii prin care acest imobil trece în domeniul public al statului, în vederea dării în administrarea Tribunalului Argeș. Sunt convinsă că, împreună cu autoritatea locală, vom duce la bun sfârșit acest demers important pentru justiția argeșeană!”.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns