0 0
Read Time:56 Second
 Alina Gorghiu: „P N L este singurul partid care se preocupă constant de combaterea drogurilor și de îmbunătățirea legislației în acest domeniu. Reamintesc că, dintre cele trei propuneri legislative inițiate împreună cu colegii liberali, două sunt deja legi în vigoare: Registrul traficanților de droguri și Legea 2 Mai.
Astăzi, 26 iunie 2024, Parlamentul a adoptat și cel de-al treilea proiect, care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov.
Aceste centre vor funcționa sub coordonarea Ministerului Sănătății și vor fi acreditate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, conform standardelor internaționale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri.
Un demers necesar, deoarece infrastructura pentru tratarea dependenței de droguri în România este practic inexistentă.
 Îi îndemn pe toți cei care au nevoie de ajutor să nu amâne acest pas important spre vindecare.
Și mă bucur că această inițiativă a fost adoptată azi, când este Ziua Internațională de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri”.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %