0 0
Read Time:1 Minute, 39 Second

În această lună, în Lituania, se va desfășura finala competiției Young Car Mechanic la care România va fi reprezentată de un elev din Câmpulung. Bogdan Aldea, de la Liceul Tehnologic Auto, s-a calificat la faza internațională după ce a câștigat concursul la nivel național.

Cea de-a treia ediție a Young Car Mechanic, un concurs şcolar cu probe teoretice şi practice de mecanică auto organizat în ţara noastră de către Inter Cars România, și-a stabilit câștigătorul după parcurgerea mai multor etape. La început a fost o probă teoretică la care au participat 600 de elevi de la 90 de unități de învățământ. Au urmat 3 etape regionale, cu teorie şi practică, la Cluj, Iaşi şi Craiova, în care s-au întrecut 30 cei mai buni participanţi din etapa precedentă. Iar semifinala din capitala Olteniei a fost câştigată de către Bogdan Aldea, pe locul al treilea urcând colegul său de liceu, Ştefan Popescu, ambii fiind coordonaţi de către profesoara Daniela Măriuţei.

În această etapă a competiției, participanții au avut de rezolvat o probă teoretică și 5 probe practice, iar primii 11 care au obținut cel mai bun punctaj au ajuns în finala de la Cluj, care a presupus derularea mai multor probe practice, din juriu făcând parte parteneri internaționali ai competiției. Bogdan Aldea s-a impus, a fost desemnat cel mai bun tânăr mecanic din România, câștigând și un premiu în valoare de 1.000 de euro. În primii zece a terminat și celălalt elev de la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung, Ștefan Popescu.
Bogdan este pasionat de domeniul auto încă din copilărie, de atunci de când, spune el, își ajuta tatăl. ”Dar nu vreau să devin un schimbător de piese”, declară el. Visul lui este să-și continue studiile mai departe, tot pe mecanică, la Universitatea Politehnica București. Înainte de aceasta, el va concura în Lituania cu cei mai buni elevi mecanici din alte zece ţări europene care fac parte din proiect, premiul cel mare fiind de 2.500 de euro.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %