0 0
Read Time:1 Minute, 46 Second

În perioada 29 iulie – 8 august 2021, Secția de Istorie și Artă Plastică din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, găzduiește expoziția: „CĂLĂTORII VIZUALE ÎN ISTORIE”.

Un eveniment cultural ce marchează și debutul expozițional al artistului plastic Cătălin Drăghici.

Vernisajul expoziției va avea loc în data de 03 august a.c., ora 16.30, când invitat special este dr. Andrei Pogăciaș, care va vorbi despre importanța materialului vizual în cercetarea istorică.

Tematica expoziției, ce cumulează cea mai mare parte a lucrărilor publicate în ultimii doi ani, este una ce are conexiune cu Istoria, făcând o călătorie în timp, de la secvența Daciei preromane și romane, trecând prin Evul Mediu românesc – în care se evidențiază în mentalul colectiv figurile unor domnitori importanți – oprindu-se apoi în epoca fanariotă, a mișcării de la 1821 și încheindu-se cu participarea românească la Marele Război, în urma căruia s-a realizat și Marea Unire.

Vizitatorii expoziției vor avea parte de un periplu vizual interesant prin momentele care au marcat istoria spațiului în care trăim.

De subliniat fiind că, ilustrația istorică de calitate presupune o simbioză de succes între partea artistică – capacitatea de a reda la un înalt nivel grafic cât mai în detaliu subiectul propus, și partea științifică – capacitatea de aduna a filtra informațiile din zona de cercetare istorică și arheologică, pe scurt fiind vorba de o documentare temeinică.

 

Cătălin Drăghici este artist plastic, ilustrator, profesor de istorie și președinte al Asociației Culturale Historia Renascita, din Pitești, a cărei activitate se concentrează în sfera reconstituirii istorice. Ultimii ani au consemnat concentrarea preocupărilor creative în zona ilustrației istorice, îmbinând în mod fericit pasiunile personale: specializarea în istorie cu reconstituirea istorică și veleitățile artistice.

În momentul de față, Cătălin Drăghici este ilustratorul revistei Historia, cea mai importantă publicație istorică periodică la nivel național destinată publicului larg. De asemenea, autorul are în derulare proiecte pentru cele mai prestigioase edituri de istorie militară din lume – Osprey și Helion, din Marea Britanie, precum și un proiect personal ca autor pentru editura Humanitas, subiectul fiind preistoria spațiului autohton.

 

Vă așteptăm cu drag!

 

   

                                                    Cu stimă,

                                                        Alexandru OPREA

                                                Manager Muzeul Municipal Câmpulung

 

                                            Contact: relatiipublice.muzeu@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %