0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Muzeul Municipal Câmpulung are plăcerea de a vă informa că în perioada Martie – Iunie 2021, cel mai mare monument al românilor este centrul expoziției temporare „MAUSOLEUL MATEIAȘ – UN SIMBOL AL VITEJIEI ROMÂNEȘTI”.

Mausoleul de la Mateiaș, monumentul simbol al vitejiei românești, unde își dorm somnul de veci sute de eroi ce și-au dat viața pentru a apăra pământul strămoșesc, este simbolul jertfei eroilor căzuți la datorie în timpul Primului Război Mondial.

Muntele Mateiaș a constituit principalul punct de apărare al Armatei Române din trecătoarea Rucăr – Bran, iar locul a fost „ însemnat” cu ridicarea unui impresionant Mausoleu, ce pomenește, și astăzi, de jertfa lor.

Vizitatorii pot afla întreaga istorie a locului, pornind de la ideea ridicării Mausoleului, punerea pietrei de temelie și urmele lăsate de trecerea timpului. De asemenea, au posibilitatea de a afla detalii despre eroii a căror amintire nu moare niciodată, dar și mai multe lucruri neștiute despre personalitățile ce au ajutat la ridicarea Mausoleului Eroilor de la Mateiaș.

Expoziția este îmbogățită și prin materiale suport, inclusiv suveniruri, de care publicul vizitator se poate bucura păstrând memoria acestui eveniment ce face legătura dintre trecutul nostru istoric și prezent.

Vă așteptăm cu mult drag, pentru că nu trebuie să uităm niciodată îndemnul „Pe aici nu se trece!”. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %