0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

În perioada 09 – 22.08. 2021, Secția de Istorie și Artă Plastică din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung găzduiește lucrări realizate de cunoscutul sculptor Radu Adrian și expuse în premieră în localitatea care, acum, îi este ”acasă”.

Expoziția ”RADU ADRIAN – PICTURĂ, DESEN, SCULPTURĂ” este un festin vizual interesant, al unuia dintre cei mai apreciați artiști plastici.

”Radu Adrian este un artist pur sânge, dedicat principiilor artei moderne, unde figurativul domină aproape toate ideile. Lucrările sale (în lemn, piatră, marmură, bronz, cupru sau aluminiu) sunt și ele dominate de unelte specifice, care determină propria personalitate artistică, inconfundabilă, recunoscută încă de departe privitorului și criticului de artă, deopotrivă.”, este descrierea succintă făcută de poetul Liviu Mățăoanu.

„În funcție de destinația lucrărilor, optează pentru un discurs pur abstract sau narativ-evocator. Unitatea stilistică o conferă tratamentul volumului, al formei (monolite), cu angajări spațiale, explorând raportul dintre static și dinamic, dintre forma plină și suprafețele concave, care nu distrug coerența volumului.”, spune Constantin Prut.

Vernisajul expoziției ”RADU ADRIAN – PICTURĂ, DESEN, SCULPTURĂ” are loc luni, 09 august 2021, ora 16.00.

Radu Adrian, s-a născut în anul 1945 la București și este unul dintre cei mai mari sculptori contemporani, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și doctor în Arte Vizuale.

Cu ani în urmă, s-a stabilit la Câmpulung, unde a continuat să dea formă pietrei, bronzului, marmurei și lemnului. A realizat busturi, figuri decorative, dar și basorelieful de la Mausoleul Eroilor de la Mateiaș, monumentul lui Dinicu Golescu, bustul Regelui Carol I, Troița Învățătorilor Eroi, etc.

Începând cu anul 1971 a avut nenumărate expoziții, a organizat simpozioane și a semnat articole despre Literatură și Artă în mai multe publicații locale și județene.

Vă așteptăm cu drag să vizitați expoziția, pentru a avea posibilitatea de a vedea cele mai recente creații ale sculptorului Radu Adrian.

 

 

   

                                                    Cu stimă,

                                                        Alexandru OPREA

                                        Manager Muzeul Municipal Câmpulung

 

                                    Contact: relatiipublice.muzeu@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %