0 0
Read Time:2 Minute, 50 Second
Focul le-a mistuit casa și i-a lăsat fără un acoperiș deasupra capului acum, în pragul iernii. 
La sfârșitul săptămânii trecute, mai precis, duminică dimineața, gospodăria familiei Iarca din satul Chilii a ars în totalitate, focul mistuind acoperișul și toate bunurile din interiorul casei.
Proprietarul este  un bătrân  cu handicap locomotor, în vârstă de 88 de ani și cel care a văzut flăcările a fost nepotul acestuia  care disperat a sunat imediat  la 112 pentru a cere ajutor.
Pompierii câmpulungeni sosiți la fața locului s-au luptat cu flăcările timp de o oră și jumătate și din păcate nu s-a mai putut salva nimic. 
În  lupta cu flăcările, aceștia au fost încetiniți de drumul foarte îngust lucru care a făcut ca autospecialele sosite la fața locului să ajungă foarte greu dar și de faptul că era noapte.
Bărbatul locuiește împreună cu una dintre fiice și cu fiul acesteia și au rămas doar cu hainele de pe ei. Focul le-a mistuit tot!
Conform declarației făcută de ISU Argeș ” Incendiul s-a manifestat la acoperișul casei, pe circa 150 mp, dar și la circa 1 mc de lemne pentru foc depozitat lângă casă. 
Nu erau persoane în locuință la momentul sosirii forțelor de intervenție.
Paramedicii SMURD au acordat asistență medicală unui bărbat în vârstă de 88 de ani care prezenta un atac de panică și pentru care nu a necesitat transportul la spital.
Intervenția a durat circa o oră și jumătate iar cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum amplasat necorespunzător ori neglijat termic față de materialele combustibile „.
Acum familia locuiește în casa unui alt frate al bătrânului dar situația lor este grea.
Pe această cale, redacția ziarului ACTUALITATEA MUSCELEANĂ face un apel la OAMENII cu SUFLET dar și cu BANI pentru ajutorarea acestei familii bătută de soartă.
Haideți să ne unim forțele, să punem mână de la mână și suflet de la suflet pentru a-i ajuta să-și reconstruiască o nouă casă!
Știm că viața este grea pentru mulți dintre noi dar acest lucru nu trebuie să  ne facă să  uităm să fim OAMENI.
Avem speranța că necazul acestei familii ne poate mobiliza să ne unim forțele  pentru a FACE BINE dar și  pentru a  ADUCE  O BUCURIE pe chipul brăzdat de lacrimi,  necazuri și bătrânețe a acestui bărbat care  are tot dreptul să-și continue viața și să-și ducă bătrânețea așa cum merită, într-o casă caldă și sigură!
Pentru că tot se apropie Sărbătorile de iarnă, haideți să le facem un DAR și să fim noi MOȘ CRĂCIUN pentru ei! Haideți să le facem o casă nouă! 
Putem și vom reuși doar dacă ne implicăm!
Orice ajutor contează și PICĂTURĂ cu PICĂTURĂ se face un OCEAN de ….OMENIE!
Cei ce doresc să ajute  pot face  donații în contul IBAN: RO58 BRDE 030S V929 2858 0300TITULAR CONT:  IARCA VALENTIN iar pentru materiale de construcții, mobilă, aparatură casnică, forță de muncă și tot ce mai este nevoie pentru o casă pot suna la nr. de telefon: 0753.281.327 – IARCA VALENTIN.   Tatiana PETRESCU 
                                                                 
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %