0 0
Read Time:3 Minute, 39 Second

● 523 de elevi de gimnaziu au participat în acest an școlar la proiectul pilot de educație ecologică
“ABCdar Verde”, derulat de Junior Achievement, în parteneriat cu Holcim România;
● 26 de profesori și 22 de voluntari Holcim au fost implicați în proiect.

București, 20 iulie 2021 – Holcim Romania, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe plan local, și organizația nonprofit Junior Achievement (JA) România au derulat, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, prima ediție a proiectului de educație ecologică ABCdarVerde. La acesta au participat peste 500 de elevi din 15 școli1 din județele Argeș, Bihor și Cluj.

Conceput și dezvoltat pentru a forma și încuraja un comportament responsabil față de mediu, proiectul a inclus noțiuni despre principalele resurse naturale și efecte ale utilizării lor, precum și exemple de norme și bune practici prin care oamenii, companiile și autoritățile pot contribui la utilizarea rațională a resurselor pe care le au la dispoziție, crescând, astfel, calitatea vieții și a economiei.„Proiectul a adus în discuție o temă de actualitate asupra căreia generațiile anterioare au fost prea puțin informate. Elevii implicați în proiect au participat cu interes și au identificat acțiuni imediate prin care își pot arăta grija față de mediu. Ca profesor pentru discipline precum fizica și chimia, am considerat că tema proiectului este o continuare firească și aplicativă a noțiunilor pe care le studiem prin programa școlară obligatorie”, a precizat unul dintre profesori Școlii Gimnaziale Nanu Muscel din Câmpulung.Scopul final a fost acela de a-i face pe elevi să definească și să înțeleagă rolul pe care ei înșiși îl au în protejarea mediului. „Mi-a plăcut ideea proiectului ABCdar Verde, pentru că am învățat despre mediu,despre ce putem face pentru ca natura și sănătatea următoarelor generații să fie protejate”, a punctat un elev din clasa a V-a, din cadrul Liceului Constantin Șerban din Aleșd.
Un rol important în desfășurarea proiectului l-au avut cei 26 de profesori și cei 22 de voluntari din cadrul Holcim România, care au organizat sesiuni practice de învățare cu elevii, menite să încurajeze comportamentul responsabil al acestora față de mediu.Toți participanții au beneficiat de resurse adaptate învățării mixte, la școală – kit educațional tipărit – și online – exerciții digitale interactive, dezvoltate prin intermediul platformei JA InspireTM.„Să-i însoțesc pe copii în drumul către o planetă mai verde, mai curată și mai armonioasă este cel mai frumos dar pe care mi l-aș fi putut face“, a mărturisit Monica Banu, voluntar Holcim în cadrul Școlii
Gimnaziale Cetățeni din județul Argeș.ABCdar Verde nu este primul proiect educațional dezvoltat de Holcim, în colaborare cu organizația Junior Achievement. Din 2015 și până în prezent, 4.330 de elevi de școală primară și gimnaziu au participat la activitățile learning by doing, dezvoltate în cadrul acestui parteneriat.
###
Despre Holcim România
Holcim (Romania) S.A., parte a grupului Holcim, activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România. Compania deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare,
18 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.Grupul de companii Holcim România include Somaco Grup Prefabricate (ce deține 5 fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (cu 3 puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).
###
Despre Junior Achievement (JA) România
Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing” și „project based”, adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 230.000 de elevi și studenți din peste 1.670 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020 organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 500 de ONG-uri la nivel mondial.

Clic AICI!–––>Comunicat_Holcim Romania si Junior Achievement au finalizat proiectul ABCdar Verde_iulie 2021

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %