Am primit la redacție, o sesizare a unui profesor de Istorie care s-a simțit umilit după susținerea examenului de Titularizare din acest an, considerând că a fost nedreptățit de cele două comisii, cea de examen și cea de contestații. A considerat că este cazul să tragă un semnal de alarmă privind modul cum sunt tratați profesorii care-și doresc acest titlu și care an de an, sunt nevoiți să treacă prin adevărate „furci caudine” pentru a reuși să să-și îndeplinească țelul suprem: TITULARIZAREA, examen care se pare, a început să fie o „nucă mult prea tare” pentru mulți dintre profesorii care se încumetă să facă acest pas. Mai mult, semnatarul acestei sesizări, arată cu degetul către întreg sistemul de învățământ care promovează mediocritatea, impostura și non-valoarea ci nu meritrocrația și un învățământ de calitate din care să rezulte profesionalismul, excelența și valoarea individuală.
” Am susținut Titularizarea pentru a șasea oară în cinci ani iar notele obținute au fost și peste 7.50 dar și sub 7.00. Anul trecut, am luat examenul destul de dificil de Definitivat, cu nota 8.20 și cu portofoliul de la inspecții, nota finală a fost de 8.75.
Anul acesta, am dat din nou, Titularizarea pentru Istorie unde am obținut nota 6.65. Lucrările am înțeles. că s-au corectat la Iași, examenul susținându-se în Argeș.
Am considerat că pentru cele 22 de pagini scrise după un examen de 4 ore, dar de fapt, am stat în sală 7 ore, pentru că lucrările trebuiau să fie scanate, pe o căldură infernală, la cele două subiecte la Istorie și al treilea, la Metodică, după evaluarea făcută de mine după barem m-am gândit că meritam o notă între 7.00 și 8.00, și cum aveam și Definitivatul, mă puteam titulariza mult mai ușor.
Am făcut contestație și spre surpriza mea, m-am trezit cu un punctaj mai mic cu 1,39.
Atât de mult greșise comisia anterioară!!!! Eu înțeleg să nu-mi mărești nota dar de ce să-mi iei atât din cea inițială? Este vorba de munca unui om de ani de zile, nu de un an. Acești corectori se pot pune un pic și în situația noastră, a celor care dau an de an, acest examen de Titularizare care este destul de greu?
Sigur au fost și dânșii în această situație, și cu siguranță că au fost tratați corect, nu în bătaie de joc și cu multă răutate așa cum au procedat ei.
Aceasta este de fapt, „România educată” a anului 2024, plină de nedreptăți, corupție și abuzuri!! Consider că fiecare cadru didactic merită un loc stabil și pe o perioadă nedeterminată așa cum este normal, dar acest sistem ticăloșit, dar atenție, nu toți sunt la fel pentru că mai sunt și oameni destoinici și responsabili, promovează MEDIOCRITATEA, IMPOSTURA și NON -VALOAREA!
Semnat, prof. Viorel Rafael Cărămizaru”