0 0
Read Time:5 Minute, 50 Second

Așa cum ne-a obișnuit, unul dintre cei mai prolifici edili de comune din Muscel, și aici ne referim la edilul comunei Schitu Golești, Vasile Tudorel Miriță ne-a demonstrat că nu se dezminte nici în acest al treilea mandat al său câștigat pe 9 iunie  continuând seria investițiilor finalizate la „viteza luminii” și pe alocuri, chiar înainte de termen, lucru pe care nu l-am văzut la edilul din Câmpulung pe perioada celor 4 ani de mandat.

Ba, am putea spune că doamna Elena Lasconi este mai repede campioană la minciuni, întârzieri ale lucrărilor și pierderi ale finanțărilor europene și probabil, din acest motiv a mai prins încă un mandat după ce a fost votată  de 9000 de câmpulungeni.

Ei, bine, putem spune că Elena Lasconi a fost bătută la fundul gol de mai toți edilii din comunele limitrofe Câmpulungului la capitolul administrație dar și la  investiții demarate și finalizate la termen precum  și la capitolul proiecte europene sau cu finanțări guvernamentale așa încât, edilii din Lerești, Valea Mare Pravăț, Poienarii de Muscel și  Schitu Golești pot fi luați ca modele de bune practici în administrație de către aceasta în cazul în care vrea să ia notițe de la ei. 

Finalizare „fulger” a investiției de „Reabilitare energetică a Școlii Gimnaziale nr. 1 Schitu Golești”

Zilele trecute, am stat de vorbă cu edilul din Schitu Golești pentru a mai afla care este stadiul lucrărilor care se execută pe raza comunei  pe care o păstorește de peste 8 ani cu cele mai bune rezultate și așa cum mă așteptam, acesta ne-a declarat că se află pe ulțimii pași în ceea ce privește o investiție demarată în luna mai a acestui an, cea de „Reabilitare energetică a Școlii Gimnaziale nr. 1 Schitu Golești”  pentru care a primit finanțare prin PNRR în valoare de 1.360.000 lei.

Și, în acest caz, constructorul s-a mișcat cu viteza luminii reușind să finalizeze lucrările înainte cu 3 luni față de termenul limită prevăzut în contract și trebuie să specificăm că acest mod de lucru cu investiții terminate înainte de termen este o permenență la edilul Vasile Tudorel Miriță și deseori m-am întrebat făcând comparație cu ceea ce se întâmplă la Câmpulung, cum Dumnezeului se poate la unii și la noi, nu? Cum de au bafta asta acești primari care dau peste niște constructori serioși și cu chef de muncă dar care fac și lucrări de calitate?

Dar, lăsând aceste mistere la o parte, vreau să vă spun că la Schitu Golești, în această vară, s-a lucrat în draci și acum, iată se văd și  rezultatele asemenea proverbului cu toamna. Și, da, edilul Miriță chiar are în această toamnă o recoltă bogată de investiții cu care se poate lăuda, fapt pentru care merită toată aprecierea noastră dar și a concetățenilor săi care au votat în fruntea comunei un bun gospodar.

 Pentru a vă convinge de cele scrise de noi mai sus, vă las să citiți declarația acestuia, nu înainte de a mai adăuga că cei care au pus ștampila pe Vasile Tudorel Miriță au căștigat din toate punctele de vedere și dacă sunteți curioși să vedeți realitatea din teren, vă invităm să dați o raită prin comuna Schitu Golești pentru a vedea ce treabă bună a făcut actualul edil, fără însă a uita și de antecesorii edili care s-au aflat la cârma comunei și care au avut și ei o contribuție însemnată la modernizarea ei.  Tatiana PETRESCU

„În această săptămână, suntem cu ultimele pregătiri pentru începerea anului școlar. După cum știți, noi am investit an de an, în modernizarea și utilarea școlilor și grădinițelor din comuna noastră așa încât nu ne aflăm în situația ca elevii să fie nevoiți să înceapă școala în niște unități școlare aflate încă în șantier. 

Chiar dacă nu vom face recepția lucrării pentru că acest lucru presupune anumite proceduri, investiția de „Reabilitare energetică a Școlii Gimnaziale nr. 1 Schitu Golești ” s-a finalizat înainte de termenul stabilit cu 3 luni.

Investiția s-a ridicat la suma de 1.356.000 lei primiți în urma unui proiect prin PNRR. Lucrările au demarat în luna mai  a.c. și constructorul a avut ca termen de finalizare a investiției  conform contractului data de 31 decembrie 2024.

Aceste lucrări au inclus: schimbarea acoperișului,  montarea  de panouri fotovoltaice(20kw), pompe de căldură, schimbarea tâmplăriei vechi, reparații și construire  de trotuar perimetral, înlocuire corpuri de iluminat cu led la interior acolo unde a fost nevoie.

 Pentru că suntem la capitolul școli, tot vizavi de școală, o să continue programul „O masă sănătoasă” ceea ce presupune un pachet în valoare de 15 lei/zi pentru un număr de 470 de elevi ai școlii.

 Alături de alte primării din țară, suntem și noi beneficiari  ai proiectului „Dotări, mobilier și echipamente digitale în școli” și vreau să vă spun că am reușit procurarea echipamentelor digitale(table interactive, imprimante, laptopuri, servere pentru toate școlile din comună, mai puțin, partea de mobilier  și asta din cauză că prescripțiile și specificațiile  Ministerului Educației au fost foarte drastice, așa încât am avut un singur ofertant care nu ne-a răspuns la clarificări, fiind nevoiți să anulăm licitația.

Acum, ne aflăm într-o nouă licitație  și avem doi ofertanți și  chiar dacă speram  că vom reuși să finalizăm totul pentru ca la începutul acestui an școlar să avem și mobilierul,  nu s=a putut și din păcate, vom mai întârzia puțin și cu siguranță, prin luna noiembrie, vom avea și mobilierul în toate sălile de clasă în școli și grădinițe. cu excepția a două clase care au beneficiat de aceste dotări în urma proiectului pe Programul Național  de Reducere a Abandonului Școlar.

În această lună, suntem planificați să începem investiția de  „Modernizare iluminat public” pentru  cele 152 de lămpi și 152 de stâlpi rămași nemodernizați pe străzile laterale din comună. Finanțarea se face prin AFM și are o valoare de 760.000 lei.

 Ca să trecem la alt capitol, vreau să vă spun că ne aflăm printre cele 30 de localități din Argeș care sunt pe Ordinul  comun al miniștrilor Dezvoltării și  Energiei pentru investiția de „Înființări rețele  de gaze și extinderi de gaze” care a apărut pe 4 decembrie 2023 în urma unui proiect depus pe Anghel Saligny.

Noi,  suntem prinși cu satul Loturi  și Valea Neagră din Valea Pechii unde nu există gaze și deja, noi am încărcat pe platformă în vederea semnării contractului de finanțare 

Valoarea proiectului este de 1.533.000 lei  și rețeaua de gaze se întinde pe 3,15 km. Din Argeș, doar comuna Valea Iașului a semnat contractul de finanțare și sperăm ca noi, să fim următorii.

La etapa III a canalizării, vă pot spune că la momentul discuției noastre, din cei 11,5km, s-a reușit încorporarea rețelei pe 7 km. Ca lungime stăm bine, dar urmează  cumpărarea celor două module de epurare care sunt foarte scumpe și a altor două stații de pompare care vor fi montate în punctele „Tănăsești” și „Burnești” „, a declarat edilul Vasile Tudorel Miriță.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns