0 0
Read Time:2 Minute, 37 Second

Dacă „poporul îl mai vrea „, fostul primar din Aninoasa, Benonie Ștefan, are ocazia să se reîntoarcă pe funcția pe care a pierdut-o la alegerile din 27 septembrie 2020

Pentru că, organizarea alegerilor locale parțiale nu a fost posibilă din cauza prelungirii calendarului alegerilor locale generale până în data de 27 ianuarie 2021 dar și a neadoptării Legii Bugetului de Stat pe anul 2021, AEP, a decis ca data alegerilor locale parțiale ce va fi propusă Guvernului să fie data de 16 mai 2021, calendarul electoral urmând să înceapă în data de 11 aprilie 2021.
În județul nostru, se vor organiza alegeri parțiale în două comune: Rociu și Aninoasa, în primul caz, edilul care a câștigat alegerile a candidat și la alegerile parlamentare și a ieșit parlamentar, fiind nevoit să aleagă între cele două funcții publice, și a ales-o pe cea de parlamentar și în cel de-al doilea caz, Benonie Ștefan, a fost validat ca primar în urma alegerilor din 27 septembrie, dar prietenii liberali, au contestat validarea lui chiar dacă incompabilitatea de care era acuzat nu își mai producea efectele. Cu toate contestațiile făcute, Benonie Ștefan, a trebuit să se declare înfrânt și să mai spere în organizarea unor alte alegeri parțiale pentru a putea reveni pe scaunul de primar. Ei, iată că așteptarea lui dar și a altor edili din țară aflați în condiții similare de incompatibilitate a luat sfârșit și după ce MAI a trimis către AEP o informare privind localitățile în care sunt îndeplinite condițiile pentru organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de primar. Iată ce spune această informare:
În conformitate cu prevederile art. 149 alin( 8) și art.160 alin. (11) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ cu modificările și completările ulterioare, la acest moment, potrivit comunicărilor transmise de instituțiile prefectului, sunt întrunite condițiile pentru organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de primar în 23 de circumscripții electorale, dintre care 4 orașe și 19 comune după cum urmează:
1.Comuna Ciuruleasa, județul Alba;
2.Comuna Meteș, județul Alba;
3.Comuna Aninoasa, județul Argeș;
4.Comuna Rociu, județul Argeș;
5.Comuna Șinca Noua, județul Brașov;
6.Comuna Frumușani, județul Călărași;
7.Comuna Mereni, județul Covasna;
8.Comuna Braniștea, judeul Dâmbovița;
9. Orașul Târgu Bujor, județul Galați;
10.Comuna Burjuc, județul Hunedoara;
11. Comuna Sarmizegetusa, județul Hunedoara;
12. Comuna Romos, județul Hunedoara;
13.Comuna Ion Roată, județul Ialomița;
14.Comuna Gura Ialomiței, județul Ialomița;
15.Orașul Bragadiru, județul Ilfov;
16.Comuna Găneasa, județul Ilfov;
17.Comuna Obârșia de Câmp, județul Mehedinți;
18.Comuna Deveselu, județul Olt;
19.Comuna Șotrile, județul Prahova;
20.Orașul $imleu Silvaniei, județul Sălaj;
21.Orașul Vicovul de Sus, județul Suceava;
22.Comuna Voiteg, județul Timiș;
23.Comuna Scundu, judelul Vâlcea.
În acest sens, Guvernul României, a adoptat o hotărâre prin care stabilește măsurile tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale parțiale din data de 16 mai 2021 pentru AEP, instituțiile prefectului, Serviciul de Telecomunicații Speciale, președinții Consiliilor Județene, Administrațiile publice centrale și locale, primarilor, etc.
Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 11 aprilie 2021.

HG-masuri-locale-partiale-16-mai-2021

informare alegeri locale partiale primar 24 februarie

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %